Racija u dvorcu Dragane Mirković!

Racija u dvorcu Dragane Mirković!

Stars -
Specijalni tim austrijske policije u zamku Ebenfurt zatekao osam ilegalaca - radnike na crno iz Srbije i Bosne i Hercegovine

Filmska akcija!Racija koju je u četvrtak uveče izveo specijalni tim austrijske policije za borbu protiv imigranata u zamku Dragane Mirković ličila je na scene iz holivudskih akcionih blokbastera!

- Ne znam šta su oni pomislili kad smo upali u zamak. Neki su samo stajali uplašeni, neki su hteli da pobegnu, ali nisu uspeli. Bilo je već kasno i niko nije očekivao policiju. U ekipi su bili finansijski policajci, policija za strance, ali i obični policajci, za svaki slučaj. Nismo dolazili bez razloga - ispričao je jedan od učesnika policijske akcije za austrijske medije.

Oni su pred zamak, koji se trenutno renovira, stigli pod rotacionim svetlima i upali su unutra kao furija.

- Zatekli smo ljude koji borave u Austriji bez dozvole. U pitanju je bilo osam osoba iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Ilegalci su u najkraćem roku deportovani u svoje rodne zemlje, a svima je zabranjen ulazak u Austriju - rekao je izvor iz austrijske policije.

Anton Bjelić, suprug Dragane Mirković i njen menadžer, oglasio se u austrijskim medijima, dok je naša estradna zvezda ostala nema.

- Znam da su neki ljudi uhapšeni. Mi smo ove nedelje bili u inostranstvu. Nažalost, ne znam šta se tačno dogodilo, zapravo, o kojoj građevinskom podizvođaču je reč. U svakom slučaju, to nisu bili naši ljudi, mi sve radimo po propisima. Mnoge austrijske građevinske firme radile su na zamku i sve imaju uredne dozvole. Ja ne kontrolišem da li neka od njih zapošljava radnike na crno - naglasio je Bjelić.

Barokni zamak

Zamak Ebenfurt nalazi se u Donjoj Austriji, u blizini Viner Nojštata. Prvobitno je bio tvrđava za borbu protiv Turaka, a kasnije je zdanje obnovljeno u baroknom stilu. Zamak je kroz vekove menjao vlasnike i namenu, da bi u drugoj polovini 20. veka bio prilično zapušten, a vandali su ga demolirali. Dragana Mirković i njen suprug Toni Bjelić kupili su zdanje 2010. godine i započeli renoviranje.

http://www.youtube.com/watch?v=CdgPL9_FYtU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track