Radnici Leposavića blokirali put u Donjem Jarinju

Traže isplatu zaostalih privremenih nadoknada

Radnici Leposavića blokirali put u Donjem Jarinju

Srbija -
Član Organizacionog odbora protesta Milomir Perović rekao je da se predstavnicima sinidkata niko nije obratio u proteklih sedam dana i da su primorani da na ovaj način rešavaju svoje probleme

KOSOVSKA MITROVICA - Predstavnici sindikata 10 društvenih preduzeća u Leposaviću i zaposleni u Nacionalnom parku "Štrpce-Šar planina" danas su u 10 sati blokirali put Kosovska Mitrovica-Raška u mestu Donje Jarinje, zahtevajući isplatu zaostalih privremenih nadoknada.

Put će biti blokiran do 13 časova i do tada će biti propuštana samo sanitetska vozila.

Sindikati su 6. avgusta najavili da će nastaviti blokadu magistralnog puta u Donjem Jarinju 14, 15. i 16 avgusta od 10 do 13 časova ukoliko im za nedelju dana ne budu isplaćene zaostale nadoknade.

Član Organizacionog odbora protesta Milomir Perović rekao je da se predstavnicima sinidkata niko nije obratio u proteklih sedam dana i da su primorani da na ovaj način rešavaju svoje probleme.

On je rekao da sindikati traže isplatu zaostalih novčanih nadoknada, vraćanje na spisak lica raseljenih s Kosova kojima je isplata ukinuta i da se, umesto onih koji su otišli, zdravsteno i socijalno osiguranje uplaćuje radnicima koji nisu osigurani.

Sindikalci su poručili da će od 20. avgusta blokirati put 24 časa ukoliko im ne budu ispunjeni zahtevi. Perović je kazao da protest podržava Veće Saveza sindikata Kosova i Metohije i da su im se danas pridružili zaposleni u nacionalnom parku "Štrpce-Šar planina" koji plate ne dobijaju od oktobra prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track