RADNO VREME UGOSTITELJA: Kazne za buku od 10.000 do 250.00 dinara
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Nova pravila

RADNO VREME UGOSTITELJA: Kazne za buku od 10.000 do 250.00 dinara

Beograd -
Kazne slede i ukoliko bašte i terase ugostiteljskih objekata ne rade u skladu sa propisanim radnim vremenom, kao i ukoliko se objekti u stambenim zgradama ne pridržavaju utvrđenog maksimalnog radnog vremena

BEOGRAD - Privremeni organ grada Beograda doneo je Odluku o izmeni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Prema toj odluci, radno vreme za pružanje usluga pripremanja i služenja hrane i pića van ugostiteljskog objekta (izložbe, manifestacije), kao i u pokretnom objektu određuje se aktom nadležne organizacione jedinice uprave gradske opštine odnosno Gradske uprave grada Beograda kojim se odobrava održavanje izložbi i manifestacija i postavljanje pokretnog objekta.

Gradska uprava saopštila je i da je obavljeno usaglašavanje raspona visina prekršajnih novčanih kazni sa odredbama Zakona o prekršajima.

Ovom odlukom propisano je da će se novčanom kaznom od 50.000 do 750.000 dinara kazniti za prekršaj pravno lice, od 10.000 do 75.000 odgovorno lice u pravnom licu, a od 25.000 do 250.000 dinara preduzetnik ako u obavljanju ugostiteljske delatnosti ometa ljude, emitovanjem buke izvođenjem muzičkih i drugih sadržaja, korišćenjem muzičkih instrumenata i drugih zvučnih uređaja.

Novčanom kaznom od 100.000 dinara kazniće se pravno lice, 10.000 dinara odgovorno lice u pravnom licu i 50.000 preduzetnik ukoliko privredni subjekti ne utvrde trajanje i raspopred radnog vremena i pridržavaju ga se, i ne istaknu da je objekat privremeno zatvoren nedeljom i u dane praznika na glavnom ulazu ili drugom vidnom mestu.

Takođe ista kazna predviđena je i ako radno vreme ugostiteljskih objekata za smeštaj nije svakog dana od 00 do 24 sata, ako privredni subjekti koji obavljaju delatnost u ugostiteljskim objektima koji se ne nalaze u stambenim zgradama ne odrede trajanje i raspored radnog vremena.

Kazne slede i ukoliko bašte i terase ugostiteljskih objekata ne rade u skladu sa propisanim radnim vremenom, kao i ukoliko se objekti u stambenim zgradama ne pridržavaju utvrđenog maksimalnog radnog vremena sa početkom od šest sati, a najduže do 24 sata radnim danima i nedeljom, a petkom i subotom od šest do 01.00 posle ponoći.

Novčanom kaznom kazniće se i oni koji ne poštuje radno vreme ugostiteljskih objekata na autobuskoj, železničkoj stanici, aerodromu ili u trgovinskim centrima kao i ukoliko ne omoguće nesmetani nadzor komunalnom inspektoru odnosno komunalnom policajcu, navodi se na sajtu Gradske uprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja