RADONJIĆ: Težak poraz, nismo bili na očekivanom nivou

Neočekivani neuspeh

RADONJIĆ: Težak poraz, nismo bili na očekivanom nivou

Košarka -
Težak poraz u trenutku kada je najmanje bilo potrebno. Nismo bili na nivou mečeva kada smo koristili kvalitet koje posedujemo, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je njegov tim pretrpeo težak i da nije bio na očekivanom nivou protiv raspoložene ekipe Cibone.Crveno-beli nisu uspeli da se plasiraju u finale završnog turnira Jadranske lige pošto su izgubili od Zagrepčana sa 75:70, a propustili su i priliku da obezbede direktno učešće u Evroligi sledeće sezone."Težak poraz u trenutku kada je najmanje bilo potrebno. Uspeli smo da stignemo veliku prednost protivnika, došli u situaciju da slavimo, ali smo bili dekoncetrisani, posebno prilikom prekršaja. Nismo bili na nivou da dođemo do pobede, šut za tri poena bio je katastrofalan, uz 11 promašenih bacanja to je rezultiralo porazom", izjavio je Radonjić posle meča.On je dodao da je loš početak meča uneo dosta nervoze u ekipu Zvezde."Bili smo nerovozni od starta, promašili smo par zicera i ušli u loš ritam, što je Cibona dobro koristila. Blesingejm je svih 40 minuta kontrolisao utakmicu, pogađao je važne šuteve. Nismo bili na nivou mečeva kada smo koristili kvalitet koje posedujemo", rekao je Radonjić.Trener Cibone Slaven Rimac rekao je da je presrećan zbog pobede nad Crvenom zvezdom u polufinalu Jadranske lige.

"Ja bih sada najradije skakao od sreće, ali bio sam košarkaš, imam neko saosećanje sa igračima Zvezde i to mi ne daje za pravo da to uradim. Zvezda je bila prva čitave sezone i sada ih je jedna utakmica delila od finala i plasmana u Evroligu, zaista nepravedno", rekao je Rimac.

On je dodao da je očekivao tešku utakmicu, s obzirom na važnost meča."Pad u poslednja četiri minuta morao je da dođe, jer imamo mali broj igrača u rotaciji. Nije mala stvar pobediti jednog ovakvog protivnika pred njihovom publikom. Zbunili smo ih zonom, promašili su dosta šuteva. Spremni smo za finale, za to nije potreban motiv. Želimo da odigramo još jedan dobar meč. Voleo bih da protivnik bude Cedevita, a ako bude Partizan, hala će biti puna. Mi ponekad budemo ljubomorni kad srpski klubovi igraju pred punim tribinama", rekao je Rimac.Košarkaš Cibone Davor Kus rekao je da je pobeda njegovog tima zaslužena, iako su u završnici imali nekoliko grešaka."Od početka smo se dobro postavili na terenu, bili čvrsti i zaslužneo pobedili. Ovo je velika nagrada za turbulentnu seoznu i finansijske probleme našeg kluba. Pronašali smo skup igrača koji žele da se bore i igraju za klub. Ovo je jedna od najvažnijih i najlepših pobeda, nadam se da će finale biti još lepše", istakao je Kus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track