Lična karta javnih preduzeća do kraja septembra

Rasterećenje privrede

Lična karta javnih preduzeća do kraja septembra

InfoBiz -
Te lične karte će sadržati popis imovine i obaveza, kupaca i dobavljača, rekao je Saša Radulović

BEOGRAD - Ministar privrede Srbije Saša Radulović je danas najavio da će do kraja septembra biti završene lične karte javnih preduzeća, svih drugih državnih firmi i onih koje treba restrukturirati.

Te lične karte će sadržati popis imovine i obaveza, kupaca i dobavljača, rekao je Radulović novinarima u Beogradu posle sastanka s članovima i partnerima Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Stanje u javnim i državnim preduzećima biće predstavljeno javnosti, a i privrednici, i građani će biti pozvani da učestvuju u donošenju odluka o rešavanju problema tih preduzeća, rekao je Radulović. Vlada će, po njegovim rečima, ispuniti zakonsku obavezu da do kraja 2014. godije reši sudbinu preduzeća u restrukturiranju, na čemu insistira i Svetska banka.

Govoreći o poreskoj reformi i najavljenom rasterećenju privrednika, Radulović je pomenuo da se razgovara o nekoliko predloga, a on očekuje da Vlada do kraja septembra odluči šta je najpovoljnije. Ministar je rekao i da ekonomski model koji se zasniva na subvenicijama, ne daje dobre rezultate, već je potrebna zdrava ekonomija, zasnovana na profitu i otvaranju radnih mesta. Radulović je najavio regulatornu reformu i donošenje novih zakona o radu, stečaju, i o planiranju i izgradnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track