Miša Omega bio partner Miše Amerike!

Šarićev gazda širio poslove u Srbiji

Miša Omega bio partner Miše Amerike!

Crna Hronika -
Rodoljub Radulović (63), zvani Miša Amerika, vratio se 2002. iz SAD u Srbiju, posle čega je s nekoliko poznatih biznismena ušao u neuspela partnerstva

BEOGRAD - Lako sticao saradnike!Rodoljub Radulović (63) zvani Miša Amerika, misteriozni biznismen koga su obaveštajne službe nekoliko zemalja označile kao čoveka koji je na vrhu narko-kartela Darka Šarića, uvek je lako sticao prijatelje, partnere i novac, a poslovnu reputaciju izgradio je u kompanijama osnovanim u Rusiji, Austriji i SAD! Na Balkan se vratio 2002. spreman da se baci na posao, piše u istraživanju koje su zajednički obavili NUNS Centar za istraživačko novinarstvo (CINS, www.cins.org.rs) i Organajzd krajm end korapšen riporting (OCCRP).

- Jedne noći u avgustu 2003. Radulović je sedeo u teniskom klubu Koling na Dedinju, okupljalištu biznismena, političara i beogradske elite. Društvo su mu pravili Maksut Ćatović, poznati filmski producent, i Milan Zukanović, vlasnik „Kolinga“, jedne od najvećih građevinskih kompanija. Radulović se s njima dogovorio da osnuju firmu koja će koristiti njegove navodne američke veze kako bi primamili velika imena da snimaju filmove u Srbiji - pišu CINS i OCCRP.

U momentu kad se sreo sa Ćatovićem i Zukanovićem, Radulovićevi poslovi u SAD bili su u rasulu, a firmi iz Moskve trebalo je da plati 12,1 milion dolara zbog prevare. Ipak, Ćatović i Zukanović su odlučili da s njim investiraju. Svoj novi poslovni poduhvat nazvali su „Tri Em invest“, a kancelarije su otvorili u zgradi koja je u vlasništvu Zukanovićevog „Kolinga“. Ipak, samo 18 meseci kasnije, Radulovićevi partneri napustili su kompaniju, a on je firmu zatvorio u avgustu 2009.

- Partnerstvo se raspalo zbog razlika u mišljenjima kako bi bilo najbolje voditi kompaniju. U to vreme firme su se pravile kao dobar dan. Probali smo i nije išlo, nijedan posao nikada nije realizovan, pa je svako krenuo dalje svojim putem. Radulovića godinama nisam video i bio sam šokiran kad sam čuo da ima veze sa Šarićem i trgovinom narkoticima. Mislio sam da je novac zaradio uvozom banana - objasnio je Ćatović za CINS/OCCRP.

Radulović je uspostavio veze sa ekvadorskom firmom, jednim od najvećih proizvođača banana i ananasa na svetu, a 2002. osnovao je u Srbiji kompaniju „Bana king“. Radulović je „Bana king“ osnovao s Milomirom Joksimovićem, zvanim Miša Omega, i Slavkom Despotom, vodećim uvoznikom kubanskih cigara. Kao i u slučaju firme „Tri Em invest“, Radulovićevi partneri ni ovde nisu dugo izdržali, pa su obojica ovu kompaniju napustili u decembru 2002. Radulović je firmu zatvorio krajem 2006. godine, navodi se u izveštaju CINS/OCCRP.

Maksa Ćatović nije krio prijateljstvo sa Mišom Amerikom
Maksa Ćatović nije krio prijateljstvo sa Mišom Amerikom

Radulovićeve veze sa biznismenima

- Milomir Joksimović zvani Miša Omega

vlasnik više od 100 kompanija i prijatelj Joce Amsterdama.

- Bogdan Rodić

s Radulovićem suvlasnik zgrade vredne 1,2 miliona evra u Pančevu.

- Maksut Ćatović

producent mnogih srpskih filmova, vlasnik muzičke producentske kuće ‘’Komuna’’.

- Milan Zukanović

vlasnik „Kolinga“. U martu se, prema podacima policije, ubio u svom objektu na Dedinju.

- Slavko Despot

ekskluzivni uvoznik kubanskih cigara u Srbiji.

- Andrija Krlović

Šarićev advokat optužen za pranje novca.

- Dragan Dudić Fric

osumnjičeni za šverc droge i vlasnik Luke Risan kod Kotora.Ubijen je 2010.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track