RAJAN GIGS NOVI TRENER: Mančester junajted smenio Mojesa u osam ujutru

Škot dobio otkaz

RAJAN GIGS NOVI TRENER: Mančester junajted smenio Mojesa u osam ujutru

Fudbal -
Škotu je odluku o otkazu saopštio direktor kluba Ed Vudvord, koji je došao u trening centar "Karington" posle sastanka čelnika

MANČESTER - Čelnici Mančester junajteda uručili su otkaz treneru Dejvidu Mojesu jutros u osam sati, preneli su britanski mediji.

Škotu je odluku o otkazu saopštio direktor kluba Ed Vudvord, koji je došao u trening centar "Karington" posle sastanka čelnika.

Mojes se potom zahvalio zaposlenima i pokupio stvari. Igrači nisu bili prisutni u kampu u to vreme.

Potvrda na zvaničnom sajtu
Potvrda na zvaničnom sajtu

Mančester junajted ove sezone nije ostvario očekivane rezultate, pretrpeo je 11 poraza i nalazi se na sedmom mestu na tabeli. Posle poraza od Evertona u nedelju od 0:2 izgubio je šanse da se plasira u Ligu šampiona, prvi put u poslednje dve decenije.

Mojes je letos preuzeo Mančester junajted, kada se povukao legendarni Aleks Ferguson i tada je potpisao šestogodišnji ugovor. On je postao prvi trener Junajteda koji je otpušten, još od Rona Etkinsona 1986. godine.

Junajted je saopštio da će klub do kraja sezone, odnosno u preostale tri utakmice predvoditi bivši igrač tog kluba Rajan Gigs.

Kladionice najviše šansi da postane trener Junajteda za narednu sezonu daju holandskom stručnjaku Luju Van Galu. Slede Jirgen Klop, Rajan Gigs i Dijego Simeone.

Odlazak Vidića jedna od zamerki Mojesu

Šta se sve zamera Dejvidu Mojesu?

1. septembar - Poraz od Liverpula na Enfildu 1:022. septembar - Težak poraz od Mančester Sitija 4:1 na Etihadu28. septembar - Junajted je poražen na svom terenu od VBA 2:119. oktobar - Sautempton golom u poslednjoj sekundi odneo bod sa Old Traforda4. decembar - Everton slavio na Old Trafordu6. decembar - Rio Ferdinand prvi glasno kritikovao rad Dejvida Mojesa7. decembar - Njukasl je prvi put posle 1972. godine slavio na Old Trafordu5. januar - Svonsi je pobedio na Old Trafordu prvi put u istoriji, a Junajted je tek drugi put u poslednjih 30 godina izbačen iz FA kupa u trećoj rundi7. januar - Poraz u Sanderlendu u prvom meču polufinala Karling kupa bio je treći uzastopni poraz22. januar - Junajted je pobedio Sanderlend sa 2:1 ali je ispao iz Kupa na penale1. februar - Stouk je pobedio Junajted prvi put posle 1984. godine7. februar - Nemanja Vidić je objavio da napušta Mančester junajted na kraju sezone9. februar - Fulam je odneo bod sa Old Traforda25. februar - Junajted je poražen u Atini od Olimpijakosa sa 2:0 u osmini finala Lige šampiona16. mart - Liverpul je pregazio Junajted na Old Trafordu sa 3:025. mart - Junajted poražen od Sitija sa 3:09. april - Junajted poražen od Bajerna u Minhenu sa 3:1 u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona20. april - Kap koja je prelila čašu, poraz od Evertona na Gudisonu što je značilo da Junajted nema šanse da se plasira u Ligu šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track