RAKOČEVIĆ: Nadam se Evroligi i punoj Areni

Optimista

RAKOČEVIĆ: Nadam se Evroligi i punoj Areni

Košarka -
Publika se sada uzelela i imam utisak da bismo mogli da napunimo Arenu, ako bismo kojim slučajem igrali Evroligu, nadam se da ćemo to izboriti sledeće sezone

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene Zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da je ključ uspeha protiv Galatasaraja u odbrani i da veruje da crveno-beli mogu da pobede turski tim.

"Da je neko birao najzvučnija imena iz Evrokupa ne bi mogao da izostavi Galatasaraj i Uniks. Igrali smo dobro prvi deo i nismo imali sreće da ižvučemo lakše protivnike jer su ova dva kluba uz Valensiju najjači u takmičenju. Jedino timskom i angažovanom odbranom možemo da ih svedemo na razumnu meru i ubeđen sam da će igrači dati maksimum i da će to biti dovoljno za trijumf", rekao je Vukoičić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Trener Zvezde je analizirao sastav i igru Galatasaraja:

"To je skup izvanrednih pojedinaca. U ovakvom sastavu mogu da se takmiče i u Evroligi. Imaju slobodu u odbrani, ne "ginu" svih 40 minuta, ali to im dozvoljavaju imena. U napadu igraju jednostavno, uz nekoliko dodavanja i pokušavaju da akcijama "jedan na jedan" i "dva na dva" pronađu put do koša. Prvi cilj je da probamo da iskoristimo domaći teren i jednu od dve ekipe udaljimo od plasmana u narednu fazu takmičenja", objasnio je Vukoičić i dodao da oseća pritisak zbog važnosti utakmice, ali da se ne plaši izazova.

"Pritisak postoji i samo timovi bez ambicija ga ne osećaju. Što je tim bolji, pritisak je veći. Želimo da veliku energiju koja postoji oko kluba kanališemo u tim. Ove sezone Zvezda je najgledanija ekipa što je veliki napredak u odnosu na neke ranije sezone".

Kapiten Zvezde Igor Rakočević pozvao je navijače da korektno navijaju i da se uzdrže ubacivanja predmeta u teren jer bi tim sa Malog Kalemegdana mogao da bude kažnjen, ne samo novčano već i igranjem pred praznim tribinama.

"Neka nam daju krila i podršku kako bismo igrali najbolje što možemo. Očekuje nas težak meč, želimo da iskoristimo dobru formu i zašto da ne pokušamo da zabeležimo pobedu protiv ekipe koja ima najveće adute u Evrokupu".

Na pitanje novinara kako komentariše veliko interesovanje navijača i da ga uporedu sa periodom iz 1998. godine kada je takođe nastupao za crveno-bele Rakočević je rekao:

"Plan je bio da se Zvezda vrati na staze starih uspeha. To je donekle ostvareno i navijači su počeli da dolaze u Pionir u velikom broju. Publika se sada uzelela i imam utisak da bismo mogli da napunimo Arenu, ako bismo kojim slučajem igrali Evroligu. Nadam se da ćemo to izboriti sledeće sezone", zaključio je Rakočević.

Iz kluba su poručili da su sve karte za meč rasprodate i da će Zvezda imati veliku podršku navijača.

Utakmica drugog kola L grupe LAST16 Evrokupa Crvena zvezda-Galatasaraj igra se sutra od 19.30 u dvorani Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track