Rambo Amadeus otvorio 57. Pesmu Evrovizije

Rambo Amadeus otvorio 57. Pesmu Evrovizije

Stil -
U okviru prvog polufinala nastupaju predstavnici 18 država - Crne Gore, Islanda, Grcke, Letonije, Albanije, Rumunije, Švajcarske, Belgije, Finske, Izraela, San Marina, Kipra, Danske, Rusije, Mađarske, Austrije, Moldavije i Irske

BAKU - Predstavnik Crne Gore Rambo Amadeus pesmom "Euro Neuro" otvorio je u utorak veče u Kristalnoj dvorani u Bakuu, 57. takmičenje za "Pesmu Evrovizije", na kome učestvuju 42 zemlje.

U svom prepoznatljivom stilu Rambo je počeo takmičenje koje u Kristalnoj dvorani prati više od 16.000 posetilaca.

U okviru prvog polufinala nastupaju predstavnici 18 država - Crne Gore, Islanda, Grcke, Letonije, Albanije, Rumunije, Švajcarske, Belgije, Finske, Izraela, San Marina, Kipra, Danske, Rusije, Mađarske, Austrije, Moldavije i Irske.

Deset finalista izabraće gledaoci i žiri iz zemalja učesnica prvog polufinala, kao i iz zemalja direktnih finalista - Italije, Azerbejdžana i Španije.

Ove godine je vraćeno ranije pravilo po kojem će publika moći da glasa tek nakon svih odslušanih kompozicija i odgledanih nastupa tokom svake pojedinačne večeri.

Domaćini večeri su voditeljke Lejla Alijeva i Nargiz Berk-Petersen, kao i pevač Eldar Gasimov, koji je u duetu sa Nigar prošle godine doneo Azerbejdžanu pobedu na Evrosongu.

Drugo polufinale, u kome nastupa i srpski predstavnik Željko Joksimović, biće održano 24. maja, dok je finale zakazano za 26. maj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track