Ramuš Haradinaj: Srbija izašla kao pobednik dijaloga u Briselu
Foto: Beta

Nezadovoljstvo u Prištini

Ramuš Haradinaj: Srbija izašla kao pobednik dijaloga u Briselu

Politika -
Srbija je dobila datum početka pregovora sa EU dok Kosovu nije dato baš ništa, kaže lider Alijanske za budućnost Kosova koji se protiv nastavku briselskih razgovora

PRIŠTINA - Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da je Srbija izašla kao pobednik briselskog dijaloga i protivi se njegovom nastavljanju u dosadašnjem formatu.

Haradinaj je televiziji Kohavision rekao da su teme dialoga potrošene i da bi trebalo sprovesti to sto je dogovoreno.

"Zahtevam da se ne nastavi ova forma dijaloga. Mislim da se ovo odlaganje dijaloga ne čini zbog dijaloga", ocenio je Haradinaj.

On smatra da je Srbija izašla kao pobednik iz dijaloga, jer je dobila datum početka pregovora za učlanjenje u Evropsku uniju (EU), dok Kosovu nije dato baš ništa.

Haradinaj najavljuje da neće podržati ovaj format dialoga, ako postane premijer, nego će unutar Direktorata Evropske komisije za proširenje voditi razgovore, gde bi i Srbija bila prisutna.

Upitan o najavi formiranja ad hok tribunala o ratnim zločinima OVK, Haradinaj je ocenio da je to "veoma loša vest za Kosovo"."Kada sam početkom februara bio u Americi rečeno mi je da međunarodni faktor ne veruje kosovskom pravosuđu", rekao je Haradinaj i ukazao da je za to odgovorna Vlada Ksova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track