RANOM ZOROM: Vlada o ministrima u nedelju u 9, a stranke sat-dva kasnije
Foto: Dado đilas

Završnica rekonstrukcije

RANOM ZOROM: Vlada o ministrima u nedelju u 9, a stranke sat-dva kasnije

Politika -
Šta je na dnevnom redu nije saopšteno, ali se, nezvanično, očekuje da se razmatraju izmene Zakona o ministarstvima

BEOGRAD - Sednica Vlade Republike Srbije biće održana u nedelju, 25. avgusta u 9 sati, saopštila je vladina pres-služba.

Nije saopšteno šta je na dnevnom redu, ali se, prema nezvaničnim najavama, očekuje da se razmatraju izmene Zakona o ministarstvima.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da se rekonstrukcija Vlade odvija u planiranim rokovima. "Trebalo bi da se tokom vikenda završi prvi deo posla i da bude održana sednica Vlade na kojoj će biti usvojene izmene i dopune zakona, zatim će stranački organi odlučivati o kandidatima, a zatim će se to naći u skupštinskoj proceduri", kazao je Dačić.

SNS u nedelju u 10, a SPS u podne

U SNS je rečeno da je Predsedništvo te stranke zakazano za 10 časova, a Glavni odbor u 11, dok će Predsedništvo SPS, kako je rečeno u toj stranci, biti oko podneva. Ranije je najavljeno da bi sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izabrani novi ministri trebalo da počne u ponedeljak, 26. avgusta. Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je nedavno kazao da nemamo drugi termin za početak skupštinske rasprave o reknostrukciji vlade sem 26. avgusta, jer je 27. avgusta u Briselu zbog niza poslova kao što je dijalog, a 29. avgusta sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track