Rasmusen tvitovao: Dobar susret sa Nikolićem

Generalna skupština UN

Rasmusen tvitovao: Dobar susret sa Nikolićem

Politika -
Generalni sekretar Severnoatlantskog pakta napisao je na Tviteru i da NATO već više od deceniju garantuje mir i stabilnost na Balkanu i da nastavljaju da obezbeđuju bezbedno okruženje svima na Kosovu

NJUJORK - Generalni sekretar Severnoatlantskog pakta Anders Fog Rasmusen napisao je na svom Tviter nalogu da njegov susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem bio "dobar" i da je mandat NATO da štiti sve koji žive na Kosovu.

"Imao sam dobar susret sa predsednikom Nikolićem", napisaoje Rasmusen, koji se sa Nikolićem juče sinoć na marginama zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Nešto kasnije, Rasmusen je napisao: "NATO već više od deceniju garantuje mir i stabilnost na Balkanu, nastavljamo da sprovodimo mandat UN da obezbedimo bezbedno okruženje svima na Kosovu".

Predsednik Nikolić je u razgovoru sa generalnim sekretarom NATO Andersom Fog Rasmusenom, posebno istakao da međunarodne snage na Kosovu moraju da se ponašaju na statusno neutralan način.

Generalni sekretar Alijanse istakao je da NATO poštuje Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti i međunarodne dokumente.Generalni sekretar NATO je kazao Nikoliću da je ta organizacija zainteresovana za aktivnije učešće Vojske Srbije u Partnerstvu za mir i međunarodnim mirovnim operacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track