Raspušten pirotski Odbor DS

Posle niškog

Raspušten pirotski Odbor DS

Srbija -
To je jedan od 30 opštinskih odbora DS-a u Srbiji koji je raspušten

PIROT - Odlukom Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) raspušten je Opštinski odbor DS-a u Pirotu, a kako je danas saznala raspušten je i Opštinski odbor te stranke u Babušnici. Za poverenika Opštinskog odbora DS-a u Pirotu imenovan je član DS-a iz Beograda Srđan Jovičić.

Na čelu tog odbora bio je aktuelni načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamenović.

To je jedan od 30 opštinskih odbora DS-a u Srbiji koji je raspušten. Predsednik DS Dragan Đilas juče je kazao da je odlučeno da budu raspušteni svi odbori DS-a koji su na lokalnim izborima dobili manje od deset odsto podrške građana, odnosno odbori u mestima u kojima je DS bila na vlasti a koji su na izborima dobili manje od 15 odsto glasova.

Opštinski odbor DS-a u Pirotu je na majskim izborima 2012. godine osvojio devet odsto podrške birača i ima pet odbornika u Skupštine opštine Pirot. DS učestvuje u lokalnoj vlasti i ima svog predstavnika u Opštinskom veću u Pirotu.

"Poverenik će imati zadatak da ojača stranku i pripremi izbore za novi Opstinski odbor. Ceo raspušteni odbor i ja kao predsednik osećamo odgovornost za takve rezultate na minulim lokalnim izborima", rekao je dosadasnji predsedik Opštinskog odbora DS-a Goran Stamenović.

Izvršni odbor DS juče je raspustio Gradski odbor u Nišu i opštinske odbore u tom gradu kada je za poverenika Gradskog odbora te stranke u Nišu imenovan potpredsednik Izvršnog odbora DS-a Milan Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja