RAT U PODZEMLJU: Šaranović u paktu sa Lukinim neprijateljem
Foto: Kurir štampano

Sklopljen savez za uništenje „zemunaca“

RAT U PODZEMLJU: Šaranović u paktu sa Lukinim neprijateljem

Crna Hronika -
Osim crnogorske ekipe, u ubistvo Radeta Rakonjca (53) umešan i kontroverzni biznismen iz Beograda, otkriva izvor Kurira
1 / 3 Foto: Fonet

BEOGRAD - Potekla krv!

Osim crnogorske ekipe Slobodana Šaranovića, u prošlonedeljno ubistvo Radeta Rakonjca (53), bivšeg Arkanovog telohranitelja i bliskog prijatelja Luke Bojovića, najverovatnije je umešan i jedan kontroverzni biznismen iz Beograda, koji je pre nekoliko meseci izašao iz zatvora, nezvanično saznaje Kurir. Kako otkriva naš dobro obavešteni izvor, Šaranović i kontroverzni biznismen su se udružili kako bi likvidirali Rakonjca u znak osvete Luki Bojoviću.

Sastanak u Crnoj Gori- Obojica smatraju Luku Bojovića neprijateljem. Nedavno su se sreli u Crnoj Gori, gde obojica imaju jako uporište, i na sastanku doneli odluku da likvidiraju sve Bojovićeve saradnike. Beogradski biznismen je u sukobu s Lukom zbog toga što je Bojović pre nekoliko godina navodno hteo da ga ubije, dok je Šaranovićev i Lukin sukob počeo još u julu 2009. godine nestankom Slobodana Radonjića. Slobodanov otac Danilo i njihov kum Šaranović su nakon privatne istrage posumnjali da je ubijen po nalogu Bojovića i od tada je između dve porodice potekla zla krv - podseća izvor iz istrage, i dodaje da je za ubistvo Rakonjca plaćeno oko 30.000 evra.Kad je doneta odluka o likvidaciji Rakonjca, plaćene ubice su napravile plan. Odlučeno je da Rakonjac bude ubijen u sredu, posle jutarnjeg treninga, dok sedi u kafiću „Mariki“ u Zvečanskoj ulici. Likvidacija je tada i obavljena, ali naručioci nisu računali da će im policija ubrzo biti na tragu.- Naručioci su se tada uspaničili. Po ranijem dogovoru svaki vid komunikacije izvršioca i naručioca nakon zločina je zabranjen. U međuvremenu su se primirili i trude se da ne skreću pažnju na sebe. U strahu su da će ubice Rakonjca biti uhapšene i da bi neko od njih mogao da propeva, što bi želeli da spreče po svaku cenu - priča naš sagovornik.

Automobil ukradenUbice su, da podsetimo, na Rakonjca ispalile 40 metaka, od kojih je najmanje pet pogodilo bivšeg Arkanovog telohranitelja. Tom prilikom ranjeni su Stojan Novaković Cope, jedan od najboljih prijatelja Željka Ražnatovića Arkana, i košarkaški menadžer Goran Ristanović. Očevici su ispričali da je ubica nosio kapu i potkapu, da je imao maskirne pantalone, cokule i da je pucao iz „heklera“ sa prigušivačem.Automobil kojim su ubice došle do kafića „Mariki“ u Zvečanskoj ulici ukraden je, navodno, na Novom Beogradu. Lopovi koji su ga oteli, kako se sumnja, kasnije su vozilo prodali egzekutorima.- Kradljivci automobila verovatno nemaju veze sa ovim zločinom - navodi naš izvor.

BolnicaRANJENICI SE OPORAVLJAJUStojan Novaković Cope i Goran Ristanović u stabilnom su stanju i oporavljaju se.- Novaković je mnogo bolje, a Ristanović, koji je bio teže povređen, više nije u šok sobi. Njihovo stanje se polako popravlja i izvesno je da će im biti dobro - kaže naš izvor iz bolnice.Njih dvojicu je u bolnici saslušala policija, a kako saznajemo, obojica su rekla da su videla maskiranog ubicu, ali da ne znaju ko je ni zašto je pucao na njih.

Policija na traguUBICE OSTAVILE DNK?Iako su napadači na Rakonjca posle zločina zapalili odeću i automobil „alfa romeo“ kojim su pobegli sa mesta zločina, forenzičari su ipak, kako saznajemo, našli tragove DNK.- Nađeni tragovi su prebačeni na veštačenje. Pošto policija intenzivno radi na ovom slučaju, vrlo brzo će biti otkriveno čiji je nađeni DNK, što će biti krunski dokaz koji će dovesti do hapšenja počinilaca - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track