Ratatuj

Prste da poližeš

Ratatuj

Recept dana -

Sastojci:- 2 velika luka- 2 čena belog luka- 1 crvena paprika- 1 zelena paprika- 1 veća tikvica- 3 paradajza- 1 kašika majčine dušice- peršun- morska so, biber- 1 srednji plavi patlidžanPriprema:Povrće iseći na kolutove (ne previše tanke).Sipati ulje u tiganj i dobro ga ugrejati. Staviti crni i beli luk da se prži nekoliko minuta dok ne postane staklast. Istresti ga u vatrostalnu činiju i rasporediti po dnu. Kratko propržiti ostalo povrće i na kraju prženja posuti ga biberom i krupnom morskom solju.U vatrostalnoj činiji slagati povrće naizmenično (kolut tikvice, pa patlidžana, zatim paradajza, pa paprike) dok se ne potroši sve. Posuti majčinom dušicom. Zagrejati rernu na 160 stepeni i u nju staviti posudu s povrćem pokrivenu aluminijumskom folijom. Nakon 35 do 45 minuta izvaditi i posuti svežim peršunom. Pažljivo vadite povrće u tanjir kako bi ostalo lepo složeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track