Raznet brat svedoka protiv Darka Šarića

Bombaški napad na Belim Vodama

Raznet brat svedoka protiv Darka Šarića

Crna Hronika -
Radojica Joksović (32), brat od strica Nebojše Joksovića, ubijen eksplozivom u automobilu „audi 6“ nasred ulice

BEOGRAD - Druga eksplozija za 11 dana!Radojica Joksović (32) raznet je eksplozivom juče oko 14 časova u svom automobilu „audi 6“, u Ulici braće Vučkovića, u naselju Bele vode. Radojica je brat od strica Nebojše Joksovića, svedoka-saradnika protiv Darka Šarića, i njegov čovek od poverenja. U eksploziji je lakše povređen Predrag R. (35), koji je sedeo na mestu suvozača.- Njemu je pukla bubna opna. Inače, njih dvojica pošla su po Radojicinog sina u obdanište koje je udaljeno 500 metara - kaže sagovornik Kurira iz beogradske policije i dodaje da je motiv zločina najverovatnije opomena Nebojši Joksoviću da odustane od svedočenja.- Ovo mu je bila poslednja opomena u nizu. Ubica je očigledno veliki stručnjak za eksploziv jer je bomba bila postavljena ispod vozačevog sedišta tako da samo on nastrada. Najverovatnije je podmetnut kilogram plastičnog eksploziva. Posle ovoga pojačano je obezbeđenje Joksoviću - rekao je naš sagovornik.Bomba je bila postavljena pod vozačevo sedište i eksplodirala je kada je Radojica prešao točkovima preko ležećeg policajca.- Zapaljeni automobil je udario u parkirani „suzuki svift“, a zatim se zakucao u ogradu jedne kuće - kaže naš sagovornik.Vlasnik kuće odmah je izašao da pomogne povređenima.- Bilo je strašno! Čuo se jak udarac i cela kuća mi se zatresla, kao da je zemljotres! Pritrčao sam automobilu! Vozač je bio krvav i u prvom trenutku je davao znake života. Trzao se, ali izgleda da su to bili živci i da je već bio mrtav! Odmah sam pozvao policiju i Hitnu pomoć - prepričava ovaj čovek detalje eksplozije.Ubica je najverovatnije paklenu napravu aktivirao iz neposredne blizine i posmatrao eksploziju.- Očigledno je da je brat svedoka-saradnika praćen danima i da je napadač bio dobro upoznat s njegovim kretanjem. Radojica je bio Joksovićev čovek od poverenja i na njega je prebacio neke svoje firme - kaže sagovornik Kurira.

Kafić “La prinčipesa“ Žarkovo 7. 6. 2011. Bez žrtava, velika šteta
Kafić “La prinčipesa“ Žarkovo 7. 6. 2011. Bez žrtava, velika šteta

Štamparija „BMG“ Žarkovo 5. 5. 2011. Bez žrtava, velika šteta
Štamparija „BMG“ Žarkovo 5. 5. 2011. Bez žrtava, velika šteta

Dve opomene za mesec dana - Bomba na kafić, zolje na štamparijuNebojša Joksović je prvi svedok-saradnik u postupku koji se vodi protiv kriminalne grupe Darka Šarića. Otkad je prvi put svedočio protiv svog prijatelja i školskog druga Šarića, počele su da mu stižu pretnje.- Nakon toga prvo su mu „zoljom“ razvalili štampariju u Žarkovu, koja je u vlasništvu Nebojše Joksovića, a samo mesec dana kasnije bomba je bačena i na kafić „La prinčipesa“, takođe u Žarkovu.

Boško Raičević
Boško Raičević

Raičević likvidiran na isti načinPre samo desetak dana u centru Beograda, u Ulici cara Dušana na Dorćolu, ubijen je Boško Raičević (42), rođak Andrije Draškovića i Mila Đukanovića. On je stradao kad je eksplodirala bomba postavljena ispod njegovog „sitroena C4“. Pukom srećom izbegnuta je veća tragedija budući da se ubistvo dogodilo usred bela dana u jednoj od najprometnijih beogradskih ulica, u neposrednoj blizini vrtića, Vazduhoplovne akademije i Defektološkog fakulteta! Raičević je raznet plastičnim eksplozivom, a od siline detonacije lakše je povređen vozač pikapa Aleksandar S., koji je bio u službenom automobilu firme „Zlatiborac“.

Darko Šarić se sveti?
Darko Šarić se sveti?

Šta kažu kriminolozi

Kurir 26. juna prvi pisao o ratu Crnogoraca na ulicama Beograda
Kurir 26. juna prvi pisao o ratu Crnogoraca na ulicama Beograda

Spasić: Crnogorski pečatBožidar Spasić, bivši visoki funkcioner DB, rekao je ranije za Kurir da su Crnogorci u Beogradu započeli mafijaški rat i da bomba ispod Raičevićevog vozila i paljenje automobila u garaži u Beogradu imaju crnogorski pečat!- Ovo je nastavak obračuna crnogorskih kriminalaca, koji preko zime zakuvaju u Budvi, Podgorici i Nikšiću, a to potom raspravljaju u Beogradu. Crnogorci su mesto obračuna prebacili u Srbiju, ali naređenja za likvidaciju stižu iz Crne Gore - smatra Spasić, dodajući da se može očekivati još eksplozija, paljenja, pucnjava...Samo nekoliko dana posle njegovih reči ubijen je rođak svedoka-saradnika, a pretpostavlja se da iza likvidacije, navodno, stoji još jedan Crnogorac - Darko Šarić.

Marko Nicović: Italijanska mafija ubija članove familijeRadojica Joksović ubijen je po klasičnom „italijanskom receptu“, smatra Marko Nicović, bivši šef beogradske policije.- Njegovom likvidacijom naručioci su želeli da pošalju poruku da svako ko odluči da sarađuje s državom preuzima odgovornost ne samo za svoj već i za život članova svoje porodice. Ovakav način slanja poruka karakterističan je za italijansku mafiju, koja često udara na članove porodice - objašnjava Nicović. Prema njegovim rečima, Šarić i njegovi saradnici ovim ubistvom, osim bivšim prijateljima i saradnicima, poruku šalju i državi, tužilaštvu i svakom ko se usudi da radi protiv njih.

Zlatko Nikolić: Ovo je poruka „Zasad će ginuti ovi tvoji!“- Eksplozija na Belim vodama nosi pečat crnogorskog kriminalnog klana i predstavlja nastavak nedavnog ubistva Boška Raičevića na Dorćolu. Klanovi iz Crne Gore nekako su se dokopali plastičnog eksploziva, iz američkih ili drugih izvora. S tim eksplozivom skoro da nema promašaja. Kako napadači nisu mogli da dođu do svedoka-saradnika, poslali su mu poruku: „Čekamo, a zasad će ginuti ovi tvoji“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track