REAL ČEKA BAJERN: Da li će Ronaldo, Bejl i Nojer biti spremni za galaktički okršaj?
Foto: Reuters

Problemi sa povredama

REAL ČEKA BAJERN: Da li će Ronaldo, Bejl i Nojer biti spremni za galaktički okršaj?

Fudbal -
Na večerašnje "finale pre finala" senku bi mogle da bace brojne povrede ključnih fudbalera

Večeras, od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Santjago Bernabeu", očekuje nas fudbalski klasik u kojem Real Madrid dočekuje aktuelnog prvaka Evrope, ekipu Bajerna iz Minhena.

Uprkos tome što je i drugi polufinalni par koji čine Atletiko Madrid i Čelsi, veoma zanimljiv, mnogi su duel Reala i Bajerna proglasili finalom pre finala, jer su pomenute dve ekipe možda i najviše pokazale u dosadašnjem toku Lige šampiona.

Ronaldo u duelu sa Riberijem, Foto: Reuters
Ronaldo u duelu sa Riberijem, Foto: Reuters

Ono što bi moglo da baci senku na večerašnji duel, jesu povrede vodećih igrača u oba tima. Naime, Kristijano Ronaldo je već neko vreme van terena, propustio je čak i finale Kupa Kralja, a za vikend je imao individualne treninge, pa se Madridisti ipak nadaju da će najbolji fudbaler sveta početi meč. Sa druge strane, Kristijanova povreda se leči duže nego što je najavljivano, pa određena doza straha za domaće navijače i dalje postoji.

Geret Bejl, Foto: Reuters
Geret Bejl, Foto: Reuters

Ni druga Realova udarna igla nije u najboljem stanju, Geret Bejl koji je postao Realov junak u Kupu Kralja, mogao bi da propusti meč, ili da pak ne odigra svih 90 minuta jer je u ponedeljak propustio timski trening zbog gripa koji ga je savladao. Jasno je da bi bez njih dvojice u sastavu, Anćelotijeva četa bila potpuno drugačiji Real od onog koji smo ove sezone gledali u najjačem evropskom takmičenju.

Manuel Nojer, Foto: AP
Manuel Nojer, Foto: AP

Kod Bavaraca glavni problem je jedan od najboljih golmana sveta, Manuel Nojer, koji se i dalje oporavlja od povrede. Sjajni čuvar mreže je propustio nekoliko mečeva u poslednjih par nedelja, međutim optimistični navodi iz nemačkog tima tvrde da će Nojer večeras od prvog minuta biti među stativama prvaka Evrope. Od ranije je poznato da Bajern ne može da računa na rezervnog golmana Štarkea, kao i dugoročno povređenog Tijaga Alkantaru, dok bi David Alaba i Dijego Kontento trebalo da ipak budu u sastavu jer su im povrede bile blaže prirode.

Sve u svemu, za dobrobit fudbala, bilo bi dobro da se svi pomenuti fudbaleri oporave na vreme i večeras od prvog minuta pojave na terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track