REAL ČEKA BAJERN: Finale pre finala!

Madrid pamti eliminaciju od pre dve sezone

REAL ČEKA BAJERN: Finale pre finala!

Fudbal -
Kraljevski klub večeras (20.45) dočekuje prvaka Evrope u prvom meču polufinala Lige šampiona sa željom da dođe na korak do desete titule prvaka Evrope

Španija na nogama!Pre tačno 728 dana Bajern je na Santjago Bernabeuu sprečio Real da uđe u finale Lige šampiona, i to zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca, pa fudbaleri „kraljevskog kluba“ večeras (20.45) u prvom susretu polufinala dočekuju šampiona Evrope željni osvete, s namerom da sebi prokrče put ka toliko čekanoj „desimi“!Najveći evropski derbiJedan od najvećih derbija na kontinentu često je u prošlosti bio finale pre finala najjačeg klupskog takmičenja na planeti. Nedavni žreb u Nionu ponovo je pre završnog obračuna spojio najtrofejnije klubove Španije i Nemačke, a prema mišljenju trenera „kraljevskog kluba“ Karla Anćelotija, prvi meč polufinala mogao bi da reši pitanje novog vladara Evrope.

- Pre samo nedelju dana osvojili smo Kup kralja, a sada nas čeka još veći izazov. Cela Španije sanja „desimu“ i svi su ubeđeni da je ovo sezona u kojoj ćemo po deseti put postati prvaci Evrope. Tri sezone zaredom ispadamo u polufinalu, a Real čeka finale već 12 godina i zato svi žele da večeras obezbede svoje mesto u istoriji najvećeg kluba na svetu - kaže italijanski stručnjak, koji će posle kraće pauze ponovo moći da računa na najboljeg strelca Kristijana Ronalda.Do sada niko nije odbranio trofejZa prethodne 24 godine nije se dogodilo da neka ekipa odbrani trofej šampiona Evrope. Međutim, trener Bajerna Pep Gvardiola, koji je s Barselonom osvojio šest pehara u jednoj sezoni, tvrdi da nema nedostižnih poduhvata.- Zbog tradicije da šampion ne može da odbrani pehar većina je otpisivala Bajern. Ipak, mi smo, kao i prošle sezone, protutnjali do polufinala. Sada smo na dva koraka pred lisabonskim finalom i bez obzira na to što nam na putu stoji Real iz Madrida, ubeđen sam da nas niko ne može zaustaviti - kaže Pep Gvardiola, koji je često dovodio do očaja navijače Reala dok je sedeo na klupi Barselone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track