REKET: Dveri tražile 20.000 evra za mesto na listi
Foto: Fonet

Patriote se posvađale zbog para

REKET: Dveri tražile 20.000 evra za mesto na listi

Politika -
U pokušaju da okupi desničarske snage, pokret za ulazak u Skupštinu potencijalnim partnerima postavio tarifu. Borislavu Peleviću za dva mandata tražili 50.000 evra

BEOGRAD - Patriotska svađa zbog evrića!Iako sebe nazivaju patriotama koji se bore za Srbiju, među pripadnicima takozvanog nacionalnog bloka nastala je žestoka svađa, i to ne oko ideja, već oko para! Naime, kako Kurir saznaje, u prošli petak pokret Dveri organizovao je sastanak kako bi bio formiran patriotski blok, koji bi zajednički učestvovao na predstojećim izborima.Fajt zbog imena- Pozvali su Borislava Pelevića, Zavetnike, Dražićev pokret, Obraz i pokret Naši, ali i NSPM, odnosno analitičare Đorđa Vukadinovića, Slobodana Antonića, kao i advokata Gorana Petronijevića. Boško Obradović je ispred Dveri ostalima rekao da oni hoće da lista nosi njihovo ime. To su svi glatko odbili i predložili da se lista zove patriotski blok. Dveri su onda krenule i na konkretne stvari i počele da govore o tarifi za mesto na listi kandidata za poslanike. Od Pelevića su za dva mesta na listi od pete do 12 pozicije tražili 50.000 evra. Drugoj grupi, za pozicije od 13. do 21. mesta tražili su 20.000 evra - navodi izvor Kurira koji je prisustvovao sastanku.Pelević, koji je po izlasku iz Srpske napredne stranke obnovio Stranku srpskog jedinstva, potvrdio je naša saznanja, ali nije želeo da komentariše o kojim sumama je bilo reči.Ništa od koalicije- Znate, nije korektno o tome da govorim. Tačno je da se pominjao novac, ali stvarno nije lepo da bilo šta kažem. Mi smo im ponudili da njihov član bude nosilac liste, a oni su nama ponudili svega dva kandidata za poslanike u prvih 15. Znate, i za nas stoji podrška. Ništa od koalicije, idemo na izbore bez njih - naglasio je Pelević.Kad smo pozvali Obradovića, najpre je bio veoma ljubazan, ali kad je čuo pitanje, obrnuo je ploču i rekao da ne odgovara na pitanja telefonom.- Nikom nismo tražili novac. Mi oko sebe hoćemo da okupimo one stranke koje dele naše ideje - naglasio je Obradović.Advokat Goran Petronijević nije želeo ni da potvrdi, a ni da demantuje ovu informaciju.- Zovite za komentar tog od kog ste čuli tako nešto - rekao je kratko Petronijević.

Pelević: Tačno je da se pominjao novac, ali nije lepo da o tome govorim (Foto: Aleksaandar Jovanović)
Pelević: Tačno je da se pominjao novac, ali nije lepo da o tome govorim (Foto: Aleksaandar Jovanović)

Đorđe Vukadinović
Đorđe Vukadinović

PredvideoVUKADINOVIĆ: JASNO JE BILO DA NEMA DOGOVORAAnalitičar Đorđe Vukadinović potvrdio je za Kurir da je prisustvovao sastanku, ali da je gotovo unapred bilo jasno da neće biti formiran takozvani patriotski blok.- Niko mi nije tražio ništa, to neka bude jasno. To je bio preliminarni razgovor o nekoj vrsti pacifičkog DOS jer će gomila glasova otići u vetar. Dakle, bilo je reči na razgovoru o potrebi patriotskog bloka, ali nije pronađen zajednički jezik. Da li iz ličnih ili partijskih interesa, to ne znam, možda je reč samo o nedostatku sloge - rekao je Vukadinović.

Ništa od paraDVERI IDU SAMOSTALNOU prilog našim saznanjima o velikoj svađi nacionalista ide i jučerašnje saopštenje Dveri da će na predstojeće izbore izaći samostalno, a liste kandidata će nositi naziv Dveri. Taj pokret počeo je s prikupljanjem potpisa za listu kandidata na vanrednim parlamentarnim izborima, na kojoj će na prvom mestu biti predstavnik Dveri Boško Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track