REKORDERI: Iz Austrije za tri dana u Srbiju i RS poslato 100 tona pomoći!
Foto: Vladimir Kozomara

Kurir na srpskim punktovima u Beču

REKORDERI: Iz Austrije za tri dana u Srbiju i RS poslato 100 tona pomoći!

Austrija -
Prostorije kluba "Bambi“ juče bile prepune robom pa su donatore koji su stizali u popodnevnim časovima upućivali na druge punktove

BEČ - Prikupljanje humanitarne pomoći u Beču za najugroženija područja nastradala u poplavama širom Srbije i Republike Srpske ne prestaje. Humanitarna koordinaciona mreža pod nazivom "Zajedno za Srbiju i Srpsku“ u glavnom gradu Austrije otvorila je četiri punkta za doniranje pomoći, a za samo tri dana poslato je više od 100 tona humanitarne pomoći!

U prostorijama kluba "Jedinstvo“ oko 300 naših zemljaka u rekordnom roku napunilo je šleper hranom i ostalim potrepštinama. Koliko su volonteri koji su utovarivali robu bili motivisani, govori činjenica da je šleper napunjen za manje od tri sata! Oni su čak odbili i pauzu za ručak i nastavili sa radom dok sva roba nije bila utovarena.

Ekipa Kurira obišla je još jedan bečki punkt. Prostorije KSD "Bambi“ toliko su bile krcate robom, da su donatore koji su stizali u popodnevnim časovima upućivali na druge punktove.

"Sve informacije koje dobijamo iz Crvenog krsta Srbije i kriznih štabova RS govore da trenutno iz Austrije dolazi najveća moguća pomoć“, kaže za Kurir Zoran Aleksić, predsednik Saveza Srba u Austriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track