PUN KAMION PARA: Carina zaplenila 5 miliona evra na granici Srbije i Hrvatske!

Novac skrivan u poluprikolici

PUN KAMION PARA: Carina zaplenila 5 miliona evra na granici Srbije i Hrvatske!

Crna Hronika -
Policija utvrdila da je samo nekoliko novčanica bilo falsifikovano

BEOGRAD - Sam se odao!

Srpski državljanin, vozač kamiona slovenačkih registarskih oznaka, uhvaćen je na graničnom prelazu Bajakovo između Hrvatske i Srbije sa 4,75 miliona evra u kešu.

Od te sume samo nekoliko novčanica je bilo falsifikovano!

Kako saznajemo, policajci su primetili da je vozač kamiona nervozan, što je pravdao kašnjenjem na odredište na kojem je, kako je rekao, trebalo da preuzme robu.

- Na pitanje da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema. To je carinicima i policajcima na graničnom prelazu bilo vrlo sumnjivo, pa su započeli pretres kamiona s prikolicom.

Tad su otkrili gotovo pet miliona evra, što je najveća zaplena u istoriji.

U pronalaženju novca su učestvovali carinici i granični policajci Vukovarsko-sremske policijske uprave - naveo je izvor Kurira iz hrvatskog MUP. Naš sagovornik je dodao da je poslednjih dana pojačana kontrola na graničnim prelazima i da se najviše kontrolišu kamioni u tranzitu i roba koja izlazi iz Hrvatske.M. D.

I srpski carinici u akciji

U ALATU KRIO 195.000 FUNTIUspeha su imali i srpski carinici, koji su na Horgošu sprečili vozača kamiona kruševačkih registracija da u Srbiju unese 195.000 funti. Novac je bio skriven u prostoru za alat.M. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track