Rekovac: Žandarm pucao u glavu pa spalio mladiće zbog dugova?!
Foto: Nebojša Mandić

Monstruozan zločin

Rekovac: Žandarm pucao u glavu pa spalio mladiće zbog dugova?!

Crna Hronika -
Policija privela A. K. (33) pripadnika Žandarmerije osumnjičenog za dvostruko ubistvo u okolini Rekovca. Mladići stari 28 i 29 godina prvo su ubijeni iz vatrenog oružja, a potom su zapaljeni kako bi se uklonili tragovi

REKOVAC - Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević, izjavio je danas da su osobe, koje su nađene u ponedeljak ujutru u ataru sela Ratković kod Rekovca u spaljenom u autombilu, prethodno ubijene pucanjem iz vatrenog oružja u glavu.

"Nakon obavljene obdukcije utvrđene su dve prostrelne rane na jednoj lobanji, a na drugoj lobanji jedna rana, što je verovatno uzrok smrti kod pronađenih lica", rekao je Janićijević.

"Nakon toga usledilo je paljenje automobila u kome su se ta lica nalazila što je dovelo do toga da su tela izgorela", dodao je Janićijević.

Navodno radi se o mladićima iz Jagodine Srđanu T. (28) i Aleksandru N. (29) a Janićijević je rekao da "još uvek nije zvanično objavljeno da su to ta lica".

"Ono što jeste nesporno, u automobilu koji je izgoreo nađen je ručni sat i zlatni lančić sa karakterističnim priveskom, koje su članovi porodice, u postupku prepoznavanja, prepoznali kao svojinu jednog od navedenih mladića", rekao je Janićijević.

On je istakao da će o ovoj tragediji "tek dobiti pismeni izveštaj sa svim detaljima".

Direktor policije Milorad Veljović danas je na vanrednoj konferenciji za novinare potvrdio da je pripadnik kraljevačkog odreda žandarmerije A.K. uhapšen i osumnjičen za smrt dvojice mladića.

- Juče ujutro ovu državu i MUP zadesila je stravična dragedija u kojoj su stradala dva mlada života. Ono što je najteže, je to što su ubijeni od strane pripadnika žandarmerije. Onaj koje je vezan za ovo ubistvo je izrod države i u policije. Ja sam predložio smenu komandanta žandarmerije iako je on ponajmanje direktno odgovoran za ta ubistva. Nema reči niti opravdanja za ovaj slučaj, ovo ne sme više da se ponovi, rekao je direktor policije Milorad Veljović.

- Ovo je nešto što se nikad ne sme ponoviti. Nijedan pojedinac ne sme biti iznad sistema i države, niko ne može sebi dozvoliti da funkcioniše izvan sistema direkcije policije ako je u tom sistemu", rekao je Veljović.

On je dodao da je ubistvo dva mladića kod Rekovca kap koja je prelila čašcu.

- Mislim da je ovo kap koja je prelila čašcu, ja na ovaj način želim da policija bude ono što treba, profesionalna služba koja radi u interesu narodna. Nije bitan ni Veljović, ni Rodoljub Milović, ni Dikić, ne sme niko da van direkcije policije da stvara veze i vezice kako bi tražio svoju zastitu", poručio je Veljović.

Policija je u ponedeljak kasno uveče, privela A. K. (33) pripadnika kraljevačkog odreda Žandarmerije zbog sumnje da je ubio pa zapalio dvojicu mladića iz Jagodine čiji su inicijali, kako se sumnja, S.T. (28) i A.N. (29).

Mladići od 29 i 28 godina, kako se sumnja, prvo su ubijeni iz vatrenog oružja, a potom zapaljeni, kako bi se izbrisao svaki mogući trag. Prema našim saznanjima, motiv ovog monstruoznog zločina pripadnika Žandarmerije je novac, odnosno neraščišćeni dugovi, navodno se radi o cifri od 7.000 evra, koje je osumnjičeni A.K. dugovao ubijenom A.N..

Nestanak dvojice mladića juče je prijavila majka A.N., a prema podacima jagodinske policije, oni nikada nisu bili u sukobu sa zakonom. S.T. živi u Švajcarskoj, a A.N. drži tezgu sa mobilnim telefonima na pijaci u Jagodini.

Dvojica nastradalih mladića su se posle provoda u Kragujevcu najverovatnije našla sa osumnjičenim žandarmom A.K.

Meštani su u ponedeljak pre podne pronašli zapaljen automobil i u njemu ugljenisana tela. Istraga zasad ne isključuju mogućnost da je bilo i više žrtava. Surovo ubistvo slučajno je otkrio jedan od meštana kada je ujutro pošao u njivu.Odmah je obaveštena policija. Stigla je uviđajna ekipa, ali još nije objavljen identitet nastradalih. Jedino je utvrđeno da je reč o automobilu marke „audi“.Istražni sudija Višeg suda u Jagodini Jasminka Velisavljević izjavila je da ne može da potvrdi da li je u automobilu bilo dve ili više osoba. Automobil je u požaru potpuno uništen, ne znaju se čak ni registarske oznake.- Dala sam nalog za veštačenje. Biće urađena i DNK analiza ostataka nađenih u automobilu i tek tada možemo imati neke konkretnije podatke - izjavila je sudija Velisavljević.Meštani sela Ratković užasnuti su onim što se desilo na potezu zvanom Sarinac, odnosno Sarinačkom putu. U tom delu sela uglavnom su njive i postoji tek nekoliko kuća i jedna vikendica.- Sinoć, pre ponoći videla sam plamen na susednom brdu. Mislila sam da je neko zapalio strnjiku, pa nisam obraćala pažnju. Ujutro sam videla da je stigla policija i tek onda saznala da se desila neka tragedija - priča Snežana Ristić.Uviđaj je u ponedeljak trajao više sati, a policija je blokirala sve prilazne puteve mestu nesreće. Seljani pričaju da je spaljeni automobil i ljudske ostatke u njemu slučajno otkrio jedan od meštana koji je pošao u njivu. Odmah je obavestio policiju koja istražuje šta se desilo na ovom seoskom putu.- Užas. Videli smo policiju i došli da pitamo o čemu se radi. Kažu da se desila se tragedija, ali niko ne zna zašto i kako. Kod nas nema takvih automobila - kaže nam jedan od meštana.U rasvetljavanje ovog teškog zločina uključili su se i čelnici i operativci Uprave kriminalističke policije Srbije.Nezvanično se čuje da je jedna žrtva iz Jagodine, ali nema zvaničnih potvrda ni za to, niti ko je i zašto pretprošle noći „audijem“ došao u selo Ratković. S druge strane, Kurir nezvanično saznaje da je jedan od nastradalih Srđan T., koji već godinama živi u Švajcarskoj, a čiji rođaci žive u selu nedaleko od Jagodine!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track