REMI ZA POPLAVLJENE: Partizan - Malme 3:3
Foto: Kurir Štampano

Prijateljska utakmica

REMI ZA POPLAVLJENE: Partizan - Malme 3:3

Fudbal -
Sav prihod od prodaje karata otići će na račun pomoći ugroženima od poplava u Srbiji

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Malmeom - 3:3, u humanitarnom meču koji je na stadionu u Humskoj pred oko četiri hiljade gledalaca igran za pomoć ugroženima od poplava.

Malme je poveo u trećem minutu golom Markusa Rozenberga, a već u šestom bilo je 2:0 za švedski tim golom Giljerma Molinga, a autogolom Miloša Ostojića Malme stiže do 3:0.Golove za Partizan postigli su Danilo Pantić u 35, Vojislav Stanković u 49. i Saša Ilić u 90. iz jedanaesterca.

Sav prihod od prodaje karata otići će na račun pomoći ugroženima od poplava u Srbiji.Ovo je inače, za obe ekipe bila dobra provera pred start kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić ocenio je remi u humanitarnom meču sa Malmeom kao dobru proveru pred kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Bila je ovo sjajna utakmica, upravo ono što smo tražili. Došao nam je u goste prvak ozbiljne fudbalske zemlje, ali ipak ne treba zaboraviti da smo mi tek deset dana u pripremama. Mislim da smo ukupno gledano bili bolji večeras, primili smo tri gola iz praktično dva šuta. Ovo su prave provere za ono što nas čeka u kvalifiikacijama za Ligu šampiona", rekao je Nikolić.On je pohvalio igru Petra Grbića, i dodao da Nikola Ninković nije igrao zbog manjeg zdravstvenog problema.Nikolić je ocenio da je ovaj meč pokazao na kojim mestima su Partizanu potrebna pojačanja.On je rekao da je levi bek Marko Lomić, koji je trenirao deset dana sa Partizanom, otišao u rusku ekipu Mordovija, od koje je dobio milionsku ponudu.Trener Šveđana Age Hareide bio je izuzetno nezadovoljan posle meča jer je kapiten Malmea Giljermo Molins zadobio ozbiljnu povredu u prvom poluvremenu zbog koje je morao da napusti teren."Prvo poluvreme smo odigrali kao što smo planirali, međutim, mi smo praktično uništeni na ovom meču zbog povrede kaptena. Ne znam tačno detalje povrede, ali je svakako ozbiljna, neverovatno je da sudija nije reagovao i da na prijateljskoj utakmici dođe do ovoga",rekao je Hareide.

Pre ovog meč na stadionu u Humskoj odigran je i egzibicioni meč između veterana FK Partizan i ekipe Televizije Arena sport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track