REŠENA MISTERIJA VEKA: Kenedija ubila dvojica predsednika SAD?!
Foto: Reuters

Nema savršenog zločina

REŠENA MISTERIJA VEKA: Kenedija ubila dvojica predsednika SAD?!

Planeta -
Lindon Džonson, u to vreme potpredsednik SAD, insistirao je da Kenedi u kabrioletu prođe Dalasom kako bi atentatoru Liju Harviju Osvaldu omogućio čist hitac
1 / 6 Foto: Reuters

VAŠINGTON - Glavni organizatori ubistva Džona Kenedija jesu dvojica predsednika Sjedinjenih Država, tvrdi Rodžer Stoun, pomoćnik nekadašnjeg američkog predsednika Ričarda Niksona!

Stoun svoje šokantne tvrdnje iznosi u novoj knjizi "Čovek koji je ubio Kenedija – slučaj protiv Lindona Džonsona". Knjiga iz štampe izlazi u oktobru, a autor tvrdi da će njome biti skinut veo misterije sa ubistva najpopularnijeg predsednika SAD 22. novembra 1963. godine u Dalasu, u Teksasu.

Stoun, naime, tvrdi da je upravo Lindon Džonson, u to vreme potpredsednik SAD, bio taj koji je sproveo ideju u delo da se Kenedi u kabrioletu provoza Dalasom kako bi omogućio atentatoru Liju Harviju Osvaldu nesmetani prostor do mete. Ubrzo po atentatu Osvald je ubijen, a time je zatrta svaka veza sa organizatorom atentata.

Stoun tvrdi da je Džonson insistirao da kolona vozila prođe baš Dili plazom u kojoj je, u skladištu knjiga, atentator čekao metu. Stoun je otkrio i da je Osvaldov ubica Džek Rubi bio povezan s nekadašnjim predsednikom SAD Ričardom Niksonom i to u vreme dok je on bio kongresmen - Rubi je bio njegov zaposlenik a u službu je primljen po preporuci upravo Lindona Džonsona?!

Rubi je atentatora Lija Harvija Osvalda likvidirao u policijskoj stanici samo dva dana posle atentata 24. novembra 1963. Istraga o atentatu na 888 strana zaključila je da je ubistvo Kenedija čin usamljenog počinioca koji je bio gladan slave kao i da taj čin nije ni u kakvoj vezi sa bilo kim iz vlade Sjedinjenih Država.

http://www.youtube.com/watch?v=iU83R7rpXQY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track