RESETOVANJE ODNOSA: Hrvatski premijer tražio prijem kod Dačića

Hrvatski premijer sutra u Beogradu

RESETOVANJE ODNOSA: Hrvatski premijer tražio prijem kod Dačića

Politika -
Na inicijativu Zagreba, premijer Hrvatske dolazi u prvu posetu Srbiji, a jedna od tema razgovora biće i povlačenje tužbi za genocide

BEOGRAD - Resetovanje.Predsednik hrvatske vlade Zoran Milanović dolazi sutra u prvu zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje će se sastati sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem. Premijer Dačić najavio je da će glavne teme razgovora biti regionalna saradnja, saradnja dve države i podrška na putu evropskih integracija.Prema saznanjima Kurira, poseta je organizovana na inicijativu hrvatskog premijera nakon prošlonedeljne izjave Ivice Dačića da je spreman da se sastane s hrvatskim kolegom jer dve države moraju sarađivati, biti praktične i ostvariti komunikaciju koja će im omogućiti da njihovi odnosi ne budu kao u ledenom dobu.- Sastanak će se održati u zgradi Vlade u Nemanjinoj 11, a jedna od tema razgovora je i povlačenje tužbi Srbije i Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Planiran je kraći radni ručak nakon sastanka, posle čega Milanović ima sastanak u Ambasadi Hrvatske - otkriva izvor Kurira iz Vlade i dodaje da je hrvatska delegacija odustala od odlaska u Suboticu, te da će se s predstavnicima manjina u Hrvatskoj sastati u ambasadi.Milanović u Beograd dolazi prvi put od stupanja na dužnost premijera, maja prošle godine.

Dačića susedi vide kao čoveka s kojim se može sarađivati
Dačića susedi vide kao čoveka s kojim se može sarađivati

Zbog Milanovića poremetili semaphoreO Milanovićevoj bezbednosti u Srbiji brinuće oko 1.000 policajaca, uključujući i Žandarmeriju, SAJ i PTJ. U Beograd su već stigli agenti hrvatske službe, koji proveravaju teren i koji su preko svoje ambasade razmenili informacije s kolegama iz Srbije. Zanimljivo je da će semafori na ulicama kojima bude prolazio premijer Hrvatske Zoran Milanović biti sinhronizovani kako bi kolona u kojoj se on bude nalazio stigla što brže i bezbednije. Kako saznajemo, Uprava saobraćajne policije, u dogovoru sa Upravom za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, koja je zadužena za Milanovićevu sigurnost, podesiće da na svim semaforima u trenutku njegovog prolaska bude zeleno svetlo kako bi se izbegao bilo kakav zastoj.- Od kad uđe u Srbiju kamere u Upravi za obezbeđenje određenih ličnosti pratiće Milanovićevu kolonu - dodaje naš izvor.(NA. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track