REŠITE SE KOMPLEKSA: 8 stvari koje samo vi primećujete na sebi!

Ženski mozak

REŠITE SE KOMPLEKSA: 8 stvari koje samo vi primećujete na sebi!

Pop kultura -
Pre nego što počnete da pravite dramu oko nevažnih sitnica, želimo da vam ukažemo na koje stvari stvarno ne bi trebalo da obraćate pažnju

Bliži se leto, a naša odeća postaje sve oskudnija. Mnoge devojke oblače uske majice, kratke suknje i helanke, ali ima i onih koje to ne čine tako rado. Pitate se zašto?

Zato što se s prvim zracima letnjeg sunca u ženskom mozgu pali mehanizam koji govori: "dlakava sam, debela sam, imam hrpu bubuljica i celulita". Vreme je da ga ućutkamo i jednostavno uživamo u vrućim letnim danima i svom mladom telu.

Pre nego što počnete da pravite dramu oko nevažnih sitnica, želimo da vam ukažemo na koje stvari stvarno ne bi trebalo da obraćate pažnju.

1. Koža koja "ostane" između grudnjaka i rukeAko ti deo kože "zapne" između grudnjaka i ruke ne znači da si debela, da moraš na dijetu i trčanje oko mostova – to je doslovno koža! I da, ti si verojatno jedina osoba koja je primećuje.

2. Dlačice na obrazimaNaše celo telo prekriveno je sitnim dlačicama koje su vidljive mikroskopom. I naravno tebi. Ne, niko drugi ih ne vidi, posebno kada posvetle leti. Neke devojke su čak pokušavale da ih obriju – veliko ne takvoj ideji!

3. Nožni prstiSložićemo se da ovo nije najlepši deo tela skoro nijedne osobe, čemu onda tolika drama oko nožnih prstića? Neki su veliki, neki nepravilni, neki koščati, a samo retki mali i slatki. Obuci japanke i ne brini o tome kako ti izgledaju prsti na nogama.

4. Velike poreAko imaš nešto veće pore na licu, nemoj se previše opterećivati time. Pogotovo nemoj da pokušavaš da ih iscediš! To je stvar koju ti vidiš kada se približiš ogledalu na jedan centimetar – drugi ljudi te ne posmatraju tako studiozno, bez brige.

5. DlakeDlake, dlake i opet dlake! Iako se većina devojaka depilira, posebno u letnim mesecima, ne znači da je smak sveta ako ti koja dlačica promakne. Ne moraš da trčiš kući po bijač ili da ne dižeš ruke celi dan. Cure razumeju da se tako nešto može dogoditi, a muškarcima je bolje da ćute (barem kada je dlakavost u pitanju).

6. Ljubavne ručkeAko imaš veće kukove ili ti se naslage skupljaju na tom mestu, malo toga možeš učiniti. Čak i mršavice mogu imati "ljubavne ručke". Izbor je sledeći: sedeti kod kuće i plakati nad tužnom sudbinom 3 centimetra više u struku ili prihvatiti svoju građu i uživati na plaži s koktelom u ruci. Šta ti biraš?

7. Razmak između noguOvaj suludi trend mora stati! Neko ima razmak, neko ne – i možda ga nikada neće imati! Jedan razmak ne određuje da li si lepa ili ne.

8. KolenaAko ne poznaješ nijednu osobu koja ima slatka kolena, to je zato što kolena nisu na našem telu da bi bila slatka. Ona imaju puno važniju funkciju i kog briga kako izgledaju!

(Teen385.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track