Vrelina

RHMZ: Najtopliji dan ovog leta

Srbija

Autor:

Temperatura u čitavoj Srbiji u ponedeljak će se kretati od 38 do 41 stepena, a u Beogradu se očekuje 40 stepeni

tropska vrelina,

Arhivska fotografija

BEOGRAD - U većini mesta u Srbiji u ponedeljak se očekuje najtopliji dan ovoga leta - temperatura iznad 40 stepeni Celzijusove skale, najavili su stručnjaci iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

"Temperatura u čitavoj Srbiji u ponedeljak će se kretati od 38 do 41 stepena, a u Beogradu se očekuje 40 stepeni", kazao je dežurni prognostičar Sloboda Sovilj.

On podseća da je najtoplije bilo leto 2007. godine, kada su u Beogradu izmerena 44 stepena.

Posle vrelog ponedeljka zahlađenje se u severnim i zapadnim krajevima očekuje već od utorka, te će temperature opasti na 31 do 36 stepeni. Na istoku i jugu Srbije veoma toplo biće i u utorak, i do 42 stepena.

Od srede do petka u temperaura će u Srbiji biti od 31 do 35 stepeni, a pad temperature ispod 30 stepeni očekuju se od idućeg vikenda.

Tokom današnjeg dana najtopliji grad u Srbiji bila je Kuršumlija sa 39 stepeni, a "najsvežije" je bilo u Sremskim Karlovcima - 33 stepena.

U Beogradu je u 16:00 sati izmereno 37 stepeni, a na Kopaoniku je bilo 12 stepeni manje.

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (4)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Miki

  Miki

  Slazem se sa tobom"s".Po prognozama RHMZ toplo vreme ce se zadrzati do kraja oktobra,a novembarske i decembarske srednje temperature ce biti 0,8C iznad proseka za to doba godine,zime ce biti sve krace sa delimicnim hladnim talasima.Srbija se nalazi u Cfa klimatskom regionu ili USDA zoni 7-8 prelaz iz umerene u subtropsko klimatsko podrucje, tako ... više da cemo uskoro gajiti masline na njivama,a pojedine vrste palmi(trachicarpus fortuney) vec uspevaju u Srbiji-postoji 20-ak primeraka

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Saša

  Saša

  S obzirom da u većini gradova najavljuju neizvjestan početak centralnog grijanja, volio bih da se prognoze ostvare.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Političari u Srbiji i Albaniji imaju priliku da odmerenim i odgovornim izjavama daju pozitivan doprinos Denis Kif ambasador Velike Britanije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!