Riba u sosu od senfa

Prste da poližeš

Riba u sosu od senfa

Recept dana -

Sastojci:- 4 filea sveže morske ribe (po 150 g)- 1 glavica luka- 2 manje šargarepe- 1 l ribljeg bujona ili supe (od kocke)- 2 lista lovora- so, biber + 3 zrna bibera- 200 g krem-sira sa začinima- 3 kašike gustina- malo medaPriprema:Iseckati crni luk i šargarepu na sitnije kockice, izmešati ih s bujonom ili supom, lovorom, solju i zrnima bibera i krčkati na blagoj temperaturi oko 20 minuta.Riblji file oprati i ubaciti u supu. Kuvati ih oko tri minuta, pažljivo izvaditi i ostaviti na toplom mestu. Ispasirati povrće i vodicu u kojoj se kuvala riba, tečnost vratiti na vatru i pažljivo dodati krem-sir i gustin, uz snažno mućenje. Nakon toga dodati senf, med, so i biber po ukusu. Vratiti file ribe u sos i jelo servirati toplo, uz bareni krompir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track