RIKOŠET GLAVNI DOKAZ: Vlasnik menjačnice razbojnika ranio u samoodbrani?!

Pokušaj pljačke u Novom Sadu

RIKOŠET GLAVNI DOKAZ: Vlasnik menjačnice razbojnika ranio u samoodbrani?!

Crna Hronika -
Veštačenje balističara je pokazalo da se jedan od dva metka koje je ispalio Radoje Obradović (53) prethodno odbio od zida zgrade, odnosno rikošetirao, a tek onda u oko pogodio starog poznanika policije Igora D.

NOVI SAD - Slučaj vlasnika menjačnice Radoje Obradović iz Novog Sada, koji je ranio jednog od razbojnika koji su pokušali da opljačkaju njega i njegovu suprugu, mogao bi da dobije novi obrt nakon veštačenja.

Naime nije isključeno da će se prvobitna kvalifikacija dela – ubistvo u pokušaju – tokom postupka izmeniti nakon balističkog veštačenja.

Prema nezvaničnim informacijama, naknadno je obavljeno balističko veštačenje na zahtev branioca okrivljenih, advokata Olivere Budakov. Veštačenje balističara je pokazalo da se jedan od dva metka koje je ispalio Radoje Obradović (53) prethodno odbio od zida zgrade, odnosno rikošetirao, a tek onda u oko pogodio jednog od njih, starog poznanika policije Igora D. (37) iz Kaća.

Obradović je metak ispalio nakon što se otrgao dvojici razbojnika dok je treći za to vreme tukao Lidiju Obradović (52), To bi, možda, moglo ukazati na to da cilj okrivljenog za pokuša j ubistva nije bio da ubije, nego da odbrani suprugu i sebe, odnosno da je reč o nužnoj odbrani.

Podsetimo, trojica naoružanih razbojnika su Radoju Obradoviću i njegovoj supruzi, ispred njihovog stana u Ulici vladike Ćirića, pokušali da otmu dnevni pazar menjačnice čiji su vlasnici. On je, braneći se, iz svog “magnuma” ispalio tri metka, navodno prvi u vazduh, a preostala dva prema njima.

Jednim je Igor D. pogođen u oko, a drugim u butinu. On se, posle operacije, oporavlja u Kliničkom centru Vojvodine, a u međuvremenu policija je uhapsila još jednog aktera tog napada, Novosađanina Nedeljka M. (34).

On je uhapšen preksinoć u jednom kafiću u Ulici Novosadskog sajma, u neposrednoj blizini menjačnice, gde su on i ranjeni osumnjičeni Igor D. bili redovni gosti. Za trećim napadačem se, kako saznajemo u novosadskoj policiji, i dalje intenzivno traga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track