Rižoto s bundevom
Foto: Shutter

Rižoto s bundevom

Recept dana -

Sastojci- 400 g bundeve - 1 kašika ulja - 2 čena belog luka - 1 crni luk- 25 g putera - 200 g pirinča

- 2 kašičice mlevenog kima- 1 l bistre supe od povrća - 60 g rendanog parmezanaPripremaZagrejte rernu na 180 stepeni. Iseckajte bundevu na sitne kockice, rasporedite ih na papir za pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni 30 minuta.Dok se bundeva peče, pripremite rižoto. Iseckajte crni luk i izdinstajte ga na ulju i puteru na umerenoj temperaturi. Dodajte usitnjen beli kuk. Kad omekša, dodajte kim i pirinač. Dobro promešajte i kuvajte oko minut. Sipajte pola šolje supe i povremeno mešajte dok pirinač ne upije tečnost, pa postepeno dodajte i ostatak supe i kuvajte dok pirinač ne omekša. Kad je kuvan, dodajte pečenu bundevu i rendani parmezan, iseckan korijander i ukrasite peršunom.Restoran Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track