Robi pred Vaskrs bio u Đurđevim stupovima

Uveličao Veliku subotu

Robi pred Vaskrs bio u Đurđevim stupovima

Fudbal -
Trener Crvene zvezde uoči prvenstvenog meča u Novom Pazaru obišao srpsku pravoslavnu svetinju

Obišao srpsku svetinju.

Na Veliku subotu, uoči utakmice sa Novim Pazarom, trener Crvene zvezde Robert Prosinečki posetio je manastir Đurđeve stupove, jednu od najstarijih pravoslavnih svetinja.

U pratnji kolega iz stručnog štaba, hrvatski fudbalski stručnjak obišao je manastir, razgovarao s monasima i posetio njihov konak. Međutim, Zvezdin trener nije želeo da objašnjava razloge svoje posete.

- Ovo je privatna poseta - kratko je prokomentarisao Prosinečki.

Protosinđel Gerasim, koji je ugostio Zvezdin stručni štab i članove rukovodstva, rekao nam je da njihova poseta nije ništa neuobičajeno.

- Ceo tim, pa i Robert, naši su veliki prijatelji. Drago nam je što su nas posetili na veliki praznik - rekao je otac Gerasim, koji je Zvezdinom treneru dao i prigodne poklone.

Pod zaštitom Uneska

Manastir Đurđevi stupovi posvećen je Svetom Đorđu i nalazi se na brdu iznad Novog Pazara, u Starom Rasu. Veliki župan Stefan Nemanja podigao ga je 1171. godine. Uvršten je u svetsku kulturnu baštinu i pod zaštitom je Uneska. Postoji više od 830 godina, a 300 godina bio je u ruševinama i 40 godina se obnavlja. Danas je velikim delom obnovljen, a u njemu živi petoro monaha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track