Robijaši glasali za Nikolića

Zatvorenici dali glas za promene

Robijaši glasali za Nikolića

Politika -
U zatvoru Sremska Mitrovica i u Bačvanskoj ulici u Beogradu lider SNS odneo apsolutnu pobedu

BEOGRAD - Izabrali vođu.Tomislav Nikolić, lider SNS, odneo je apsolutnu pobedu u zatvoru Sremska Mitrovica, kao i u specijalnoj zatvorskoj bolnici u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Prema podacima RIK, na predsedničkim izborima za Nikolića je glasalo 1.008 zatvorenika, njih 944 u Sremskoj Mitrovici i 64 u Bačvanskoj ulici.

Drugo mesto pripalo je šefu DS Borisu Tadiću, koga je podržalo svega 156 zatvorenika -131 u Sremskoj Mitrovici, a 25 u zatvorskoj bolnici. Na trećem mestu je Jadranka Šešelj iz SRS sa 142 glasa. Za nju je u Mitrovici glasalo 126 zatvorenika, a u zatvorskoj bolnici 16. Koštunica je dobio 80 glasova. Na opšte iznenađenje, među zatvorenicima je bilo i onih koji su svoj glas dali ministru policije Ivici Dačiću - lider SPS dobio je 51 glas.

I kad je reč o parlamentarnim izborima, koalicija okupljena oko SNS „razbila“ je druge liste u pomenutim kaznenim ustanovama.

Nikolićevi naprednjaci osvojili su 917 glasova, dok je Tadićeva lista „Izbor za bolji život“ osvojila tek 141 glas. Radikali su dobili 173 glasa, a Preokret 108. Za DSS je glasalo 76 zatvorenika, a za SPS-PUPS-JS 42.

Danica i muftija najgori

Najmanje glasova u ova dva zatvora osvojio je predsednički kandidat Danica Grujičić - samo sedam. Pored nje, kako je pokazala statistika, zatvorenici ne cene naročito ni muftiju Muamera Zukorlića, koji je dobio osam glasova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track