ROĐENDAN GOSPODINA NUŠIĆA: Aplauzi i ovacije Kovačeviću i glumcima

Izvedena drama

ROĐENDAN GOSPODINA NUŠIĆA: Aplauzi i ovacije Kovačeviću i glumcima

Pop kultura -
Prvo izvođenje došli su da pogledaju ljudi iz kulture, kao i političari Mlađan Dinkić, Vuk Drašković, Predrag Marković...
1 / 8

Novi pozorišni hit!U Zvezdara teatru sinoć je premijerno izvedena predstava „Rođendan gospodina Nušića“, u režiji Nebojše Bradića. Autor dela Dušan Kovačević novom dramom želeo je da oda počast velikom piscu, koji se rodio pre 150 godina. Komad govori o Nušićevom 60. rođendanu (u jesen 1924. godine), koji je čuveni komediograf proslavio u Skadarliji s prijateljima umesto s državnim vrhom, kako se očekivalo.

Dublji humor- Od predstave očekujem da samo bude Kovačević. Ništa više, a ni manje - rekao je Vuk Drašković, koji je dramu došao da pogleda u društvu supruge Danice i glumca Tihomira Stanića.Na prvo izvođenje zajedno su došli Olja i Matija Bećković, koji nisu skidali osmeh sa lica.- Ne znam što nas slikate kad mi ne razgovaramo - našalila se autorka kultne emisije „Utisak nedelje“.Nušića igra Branislav Lečić, a u ansamblu su i Dragan Petrović, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Ivan Zarić, Sanda Balaban, Milena Živadinović, Sanja Marković i Mia Kovačević.

Predstava „Rođendan gospodina Nušića“ razlikuje se od dosadašnjih tekstova Dušana Kovačevića. Humor nije na prvu loptu, već je dublji pošto govori i o vremenu u kojem se danas nalazi Srbija. Ipak, kraj nije tako crn jer sjajni orkestar izvodi omiljenu Nušićevu pesmu „Što se bore misli moje“, koju je knez Mihailo Obrenović napisao rođaci u koju je bio zaljubljen. Aplauzi na kraju izvođenja i tri poklona dovoljno govore o tome koliko se nova drama iz pera Dušana Kovačevića dopala publici.- Najviše mi se svidela uloga Petra Benčine i, naravno, mog profesora Dragana Petrovića Peleta - rekao je za Kurir Miloš Biković.Poznati na okupuU prvim redovima primetili smo Ivana Tasovca, Jovana Ćirilova, Lazara Ristovskog, Radoša Bajića, Milovana Vitezovića, bivšeg predsednika Jugoslavije Zorana Lilića, Boru Todorovića, Bajagu, Mlađana Dinkića, Milorada Vučelića, Sinišu Kovačevića, bivšeg ministra kulture Predraga Markovića i druge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track