RODIĆ URUČIO KLJUČEVE: 8 porodica čekalo stanove više od 230 godina
Foto: Tanjug

Naselje Stepa Stepanović

RODIĆ URUČIO KLJUČEVE: 8 porodica čekalo stanove više od 230 godina

Društvo -
Reč je o penzionisanim pripadnicima Vojske Srbije
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministar odbrane u tehničkoj vladi Nebojša Rodić danas je uručio ključeve stanova u voždovačkom naselju "Stepa Stepanović" porodicama osam penzionisanih pripadnika Vojske Srbije koji su na njih čekali ukupno 230 godina.

Rodić je rekao novinarima da je time nastavljena praksa koja traje iz meseca u mesec - da se pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na prostoru bivše kasarne dodeljuju stambene jedinice na korišćenje.

"Dosta agresivno sam nastojao da to ne prestane ni u aprilu želeći time da stavim do znanja da sve ono što je bilo, nije bio marketinški potez već sprovođenje odgovorne politike u ministarstvu", rekao je on.

Rodić je rekao da se danas dele ključevi osam stambenih jedinica i da su među onima koji će biti stambeno zbrinuti i porodice u kojima su tri žene udovice koje žive same s decom i jedan pripadnik Ministarstva odbrane koji ima 77 godina.Prema njegovim rečima, svi ljudi koji danas dobijaju ključeve stanova su više od 230 godina u zbiru čekali da dobiju stan.

"Moramo svakog pripadnika vojske sagledavati kao čoveka koji zaslužuje apsolutno svako uvažavanje i pažnju, jer država od njega traži veoma nesebičan doprinos kada dođe do problema", rekao je Rodić.

Rodić je istakao i da se sa dodelom ključeva mora nastaviti i u narednim mesecima, najavivši i nastavak rada na pronalaženju sistemskog rešenja za obezbeđivanje stanova za pripadnike sistema odbrane.

"Pokušavamo da se oslobodimo sve imovine koja nije u direktnoj funkciji onoga zašta je vojska zadužena i to moramo da uradimo što pre, inače ćemo doći u situaciju da kao armije država u okruženju budemo poreski obveznici", rekao je on.Prema njegovim rečima, radi se na tome da što je moguće pre višak vojne imovine bude ustupljen onima koji su u stanju da grade i da nam dodele stanove.

Rodić je najavio i da će na Bežanijskoj kosi, jedna od zgrada koje je počela da se gradi 1992. sa 82 stana biti tokom juna predata na korišćenje i izrazio očekivanje da će biti rešen problem sa delom viška vojne imovine u Zemunu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track