RODITELJI BOLESNOG DETETA: Preklinjemo Ognjanoviće da daju novac za našu Unu
Foto: Aleksandar Jovanovic

Mole za veliku pomoć

RODITELJI BOLESNOG DETETA: Preklinjemo Ognjanoviće da daju novac za našu Unu

Društvo -
Sigurna sam da poznaju ovaj bol koji svakodnevno osećam, kaže za Kurir majka dvogodišnje devojčice Sandra Savić

BEOGRAD - Lavovska borba očajnih roditelja.- Čula sam da će Ognjanovići dati pare u humanitarne svrhe... Evo, ja ih javno molim, preklinjem ih da daju novac za moju Unu. Znam da znaju koliko patim i sigurna sam da poznaju ovaj bol koji svakodnevno osećam.Ovo je bilo prvo što je ekipi Kurira rekla Unina (2) majka Sandra Savić kad posetili devojčicu i njene roditelje. Saša i Sandra su očajni jer, kako kažu, Una, koja boluje od najtežeg oblika leukemije - „filadelfije plus“ - svakim danom je sve nervoznija zbog lekova koje pije.Često plače- Umorna je, budi se noću, često plače... Krvna slika joj se pogoršala. Samo se nadam da će se uskoro sve ovo završiti - priča Saša.Njegova supruga Sandra kaže da se više prema Uni ne ponaša kao da je bolesna i da pokušava na sve moguće načine da svojoj ćerkici svakodnevno izmami osmeh.Ipak, i pored teške bolesti, malena Una sačekala nas je nasmejana na vratima svog stana na Banovom brdu. Ona je prvo stidljivo stajala sa strane, a onda nam se pridružila i počela da se igra s igračkama. - Sutra dođite da me slikate, nemojte sada. Sad nisam u haljini - rekla nam je Una.Najteži oblik bolestiUnina majka kaže da na sve moguće načine pokušavaju da vode normalan život.- Ujutru, kad otvorim oči, sve me boli, ali ponašam se kao da je sve u redu i kao da je Una najzdravije dete na svetu. Ustajemo, pijemo čaj, doručkujemo... Sve je super dok ne krenemo ka Tiršovoj, tad nastaje pravi pakao. Una je svega svesna i najteže joj pada čekanje u bolnici. Zahvaljujemo svima koji su do sada uplatili novac, do kraja života ću im biti zahvalna - kaže Sandra. Nebojša i Jelena Ognjanović do zaključenja broja nisu nam odgovarali na pozive i poruke s pitanjem da li će se odazvati apelu Uninih roditelja.

Ne odustaju... Saša i Sandra Savić sa ćerkicom Unom
Ne odustaju... Saša i Sandra Savić sa ćerkicom Unom

Traže klinikuPOTREBNO VIŠE OD 180.000 EVRAOperacija je prvo trebalo da bude urađena na jednoj klinici u Frankfurtu, za šta je bilo potrebno 250.000 evra. Međutim, kad smo saznali da u italijanskoj klinici transplantacija košta 180.000 evra, hteli smo da odemo tamo. Ali to je bila početna cena i podrazumevala je samo troškove transplantacije.Čekamo da nam se jave i lekari iz Nemačke i Italije. Uglavnom, sakupili smo 106.000 evra - priča Unin otac Saša Savić.

POŠALJIMO SVI BAR JEDAN SMSPodsetićemo da je aktiviran i SMS broj na koji se mogu slati poruke za Unu. Broj na koji treba poslati poruku je 2205, a cena je 100 dinara i važi za sve mreže.Podsetimo, svi koji su u mogućnosti da pomognu maloj Uni mogu to učiniti uplatom novca na račun Komercijalne banke na ime Una Savić.DINARSKI 205-9011005219862-38DEVIZNI 9031019889411 RS35205903101988941194

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track