ROSU PRETRESLA SUD U ŠTRPCU: Izneli registratore i ostalu dokumentaciju!
Foto: Beta

Bez objašnjenja

ROSU PRETRESLA SUD U ŠTRPCU: Izneli registratore i ostalu dokumentaciju!

Politika -
Oni su privremeno zadržali tri radnika koji su se zatekli u zgradi, a ostalim radnicima, bez ikakvog objašnjenja, nije dozvoljeno da uđu u Sud, naveo je vršilac funkcije predsednika Višeg suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić

ŠTRPCE - Jedinice Kosovske policije Rosu jutros su blokirale putne pravce na nekoliko lokacija na Kosovu i obavili pretres kuća i objekata na Brezovici, u Štrpcu i selu Gotovuša. Kako se saznaje, pripadnici Rosu upali su i u zgradu Suda u Štrpcu koji radi u sastavu pravosuđa Republike Srbije.

Vršilac funkcije predsednika Višeg suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici Nikola Kabašić potvrdio je tu informaciju i dodao da su, prema informacijama koje je dobio, jutros nešto pre osam sati u Sud upali specijalci Rosu. Oni su privremeno zadržali tri radnika koji su se zatekli u zgradi, a ostalim radnicima, bez ikakvog objašnjenja, nije dozvoljeno da uđu u Sud.

"Nije nam poznat zakonski osnov za ovakvu akciju KPS-a niti šta oni traže u zgradi Suda", rekao je Kabašić i dodao da je o događaju izvestio Ministarstvo pravde Srbije. Prema Kabašićevim rečima, "okupacione snage KPS-a Rosu" obavile su premetačinu u Sudu u Štrpcu, iznele registratore i ostalu dokumentaciju, a trenutno se utvrđuje šta je sve izneto iz Suda.

Posle sat vremena pripadnici Rosu napustili su zgradu i oslobodili radnike koje su jutros zadržali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track