RTK: Moguć susret Dačića i Tačija

Sastanak u Briselu

RTK: Moguć susret Dačića i Tačija

Politika -
Kosovski mediji su preneli potvrdu Kancelarije visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton da će ona sutra u Briselu, u odvojenim susretima, razgovarati sa Dačićem i Tačijem.

PRIŠTINA - Po svemu sudeći nije isključeno da u petak u Briselu dođe do susreta predsednika vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija.

Kosovski mediji su preneli potvrdu Kancelarije visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton da će onau petak u Briselu, u odvojenim susretima, razgovarati sa Dačićem i Tačijem.

RTK je prenela da se sutra ne isključuje ni mogucnost da se Tači i Dačić na kratko sastanu nakon njihovih bilateralnih susreta sa Ašton.

“Glavna tema bilateralnih sastanaka odnosiće se na pitanje kako ići dalje sa dijalogom. Zvaničnici iz kancelarije Eštonove ne isključuju mogucnost da posle podne dođe i do susreta Tači-Dačić. Ovaj susret nije još siguran i dosta toga zavisi od odvojenih susreta koji će dvojica premijera imati sa šeficom evropske diplomatije,” javila je RTK.

Televizija Kohavision (KTV) je javila da “mnoge diplomate u Briselu očekuju da u Briselu dođe do susreta dvojice lidera što bi obeležilo početak dijaloga na visokom političkom nivou.”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track