RTS dužnicima uzima televizore!

Stižu obaveštenja o prinudnoj naplati

RTS dužnicima uzima televizore!

Društvo -
I ne samo to već i hranu koja ne može da se pojede za tri meseca, kompjutere, poljoprivredno zemljište... Od plenidbe zaštićeni kućni ljubimci, posteljina i ortopedska pomagala

BEOGRAD - Tragikomedija!Na vrata oko 400.000 porodica koji ne plaćaju RTV pretplatu uskoro bi, na zahtev Radio-televizije Srbije (RTS), mogli da zakucaju sudski izvršitelji za prinudnu naplatu duga! Izvršitelji će, osim neophodnog kućnog nameštaja, kućnih ljubimaca i ortopedskih pomagala, iz kuće moći da odnesu sve, pa čak i televizore.- Na majskom računu za struju koji smo dobili juče, pored duga od 18.596 dinara za RTV pretplatu, prvi put piše „preneto iz prethodnog perioda, prinudna naplata“. Šta znači ta prinudna naplata kada smo pre samo četiri dana dobili poslednju opomenu pred utuženje na kojoj piše da dugujemo 29.502 dinara. Neka se sami sa sobom dogovore koliko im dugujemo, a ne da prete prinudnom naplatom različitim iznosima - kaže D. M. iz Beograda.Advokat Slobodan Kremenjak objašnjava da građanima sudski izvršitelji ne mogu da zakucaju na vrata za prinudnu naplatu dok ne dobiju rešenje o izvršenju.- RTS može, i bez slanja opomena građanima, da podnese zahtev sudu za prinudnu naplatu na osnovu neizmirenih računa. Sam račun je opomena. Rešenje o izvršenju koje će donositi ili sud, ili privatni sudski izvršitelji dostavlja se građanima, koji imaju rok od pet dana da ulože prigovor. Ukoliko ulože prigovor na osnovu dokaza da su izmirili dug, stvar ide u parnični postupak, a ako to ne učine, smatra se da priznaju dug. U tom slučaju mogu da očekuju da ih posete izvršitelji - kaže Kremenjak.Iz RTS, na čijem čelu je Aleksandar Tijanić, do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore na pitanja koja se tiču prinudne naplate i šta će konkretno učiniti u vezi s tim.

Zaposleni u RTS ne plaćaju pretplatuDa li zbog toga što smatraju da program RTS koji sami prave nije dovoljno dobar ili iz nekog drugog razloga, tek veliki broj zaposlenih u Javnom servisu ne plaća ovu obavezu. Zbog toga je, kako prenosi Novi magazin, rukovodstvo RTS donelo odluku da ih kazni na taj način što im neće isplaćivati mesečne stimulacije.- Na ovaj korak vrh RTS se odlučio zbog ogromnog broja građana koji ne plaćaju pretplatu, a uz obrazloženje da ovim činom „radnici RTS iskazuju lojalnost prema svojoj kući“ - prenosi Novi magazin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track