Rukometašice u suzama: Odbrana zakazala
Foto: Http://www.ehf-euro.com

Žal za medaljom

Rukometašice u suzama: Odbrana zakazala

Ostali sportovi -
Odbrana koja ih je krasila tokom celog Evropskog prvenstva, u odlučujućem meču je zakazala...

BEOGRAD - Reprezentativke Srbije u rukometu istakle su da je u porazu od Mađarske u borbi za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu zakazala odbrana, koja ih je krasila tokom celog takmičenja.

"Čestitam Mađarskoj, zaslužili su broznu, igrali su dobro poslednjih 10 minuta. Mi smo se borili od prve utakmice, nije nas bilo nigde poslednjih godina i moramo da budemo ponosni na sebe, iako nismo uspele da osvojimo medalju, rukomet se vratio u Srbiju", rekla je kapiten Andrea Lekić posle poraza sa 41:38.

Levi bek Sanja Damnjanović istakla je da je odbrana zakazala, iako je bila odlična tokom celog turnira. "Tužne smo, zaslužile smo bronzu, jer smo ostavile srce na terenu, bile smo fantaične. Čitav turnir krasila nas je odbrana na čelu sa sjajnim golmanima, a to je danas zakazalo. Ovo je podstrek za naš, iako će naredna nekoliko dana biti teška, dok se ne slednu utisci", rekla je Damnjanovićeva.

Biljana Filipović je rekla da je previše "škripelo" u odbrani.

"Šta da kažem, četvrte smo... Mnogo je škripalo u odbrani, previše... Uspeli smo da se nekako vratimo u utakmicu, ali na žalost nismo uspele", rekla je Biljana Filipović

Pivotmen Sanja Rajović rekla je da srpske rukometašice moraju da budu zadovoljne plasmanom, iako je svima veoma žao zbog poraza.

"Katastrofa... Mnogo mi je žao i mnogo mi je teško, ali i pored svega toga moramo da budemo zadovoljne dokle smo stigle na ovom takmičenju. Posle toliko godina neuspeha konačno smo nešto uradile i dogodine ćemo se boriti za medalju na prvenstvu sveta", rekla je Sanja Rajović.

Marina Dmitrović je kazala da velika borba njenih saigrača nije bila dovoljna za pobedu protiv Mađarske.

"Borile smo se, ali to očigledno nije bilo dovoljno i ostaje veliki žal za tom medaljom. Kada pogledamo da nas do sada nigde nije bilo onda je u redu ovaj rezultat, ali smo ipak imali šansu koju, na žalost, nismo iskoristili", kazala Marina Dmitrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track