Rusi formirali stranku u Šapcu

Nova stranka

Rusi formirali stranku u Šapcu

Srbija -
Predsednik partije Slobodan Nikolić rekao je da organizacija nije nastala samo zbog Rusa, već i zbog Srba koji žele bolje odnose s Rusijom

ŠABAC - U Šapcu je formirana Ruska stranka, kao politička organizacija nacionalne manjine, iako u celom regionu Mačve živi 92 pripadnika te nacionalne grupe.

Predsednik partije Slobodan Nikolić rekao je da organizacija nije nastala samo zbog Rusa, već i zbog Srba koji žele bolje odnose s Rusijom.

"Već je postojala jedna ruska stranka koja nije radila na jačanju veza sa Rusijom i zato se ukazala potreba za novom organizacijom. Nama je cilj da građanima ponudimo alternativni ulazak u evro-azijske integracije, umesto ulaska u EU, ali i da pomognemo zbližavanju dva slična naroda", rekao je Nikolić nakon osnivačke skupštine stranke.

On je naveo da će Ruska stranka biti jedina u kojoj je manje muškaraca nego žena, kao i da već ima dve potpredsednice.

Po zvaničnom statističkom podatku s popisa 2011. godine, u Mačvanskom upravnom okrugu od 92 Rusa, 84 su žene. Najviše Ruskinja živi u Šapcu - od 35 prijavljenih Rusa 33 su žene i u Loznici gde je popisano 26 žena te nacionalnosti. Nikolić je bivši potpredsednik Narodne seljačke stranke i član Gradskog veća Grada Šapca, zadužen za saradnju s Rusijom i Ukrajinom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track