RUSI KOD NIKOLIĆA: Poslovanje sa Železarom Smederevo
Foto: Tanjg

Uralvagonzavod zainteresovan

RUSI KOD NIKOLIĆA: Poslovanje sa Železarom Smederevo

InfoBiz -
Predstavnici kompanije su tada rekli da postoje dve varijante - prva da u projekat uđu zajedno sa Vladom Srbije, a druga da samostalno pristupe kupovini sto odsto akcija Železare

BEOGRAD - Predstavnici “Uralvagonzavoda“ kažu da bi im se poslovanje sa Železarom Smederevo više isplatilo nego investiranje u metalurški sektor u Belgiji i Francuskoj.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Beogradu sa delegacijom ruske kompanije "Uralvagonzavod“ o zainteresovanosti te kompanije za dalje poslovanje u Srbiji uključujući sa smederevskom železarom.

Delegaciju “Uralvagonzavoda“ je predvodio generalni direktor Oleg Sijenko koji je Nikoliću potvrdio da je kompanija veoma zainteresovana za poslovanje u Srbiji.

Oni su aktivno uključeni u radove oko izgradnje gasovoda “Južni tok“, a prema rečima Sijenka, razmatraju i poslovanje sa smederevskom železarom, na osnovu razgovora koje su vodili predsednici Tomislav Nikolić i Vladimir Putin.

Kompanija “Uralvagonzavod“ je, kako je istakao Sijenko, procenila da bi se poslovanje sa železarom u Smederevu mnogo više isplatilo nego investiranje u metalurški sektor u Belgiji i Francuskoj, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.

Nikolić je delegaciji “Uralvagonzavoda“ preneo zadovoljstvo zbog njihove namere da posluju u Srbiji, koja kako je istakao, postaje zemlja koja pruža dobru perspektivu stranim partnerima.

Kompanija "Uralvagonzavod", koja spada među 100 najvećih vojno-industrijskih kompleksa u svetu, u oktobru 2012. godine pominjana je u medijima kao mogući kupac "Železare Smederevo".

Predstavnici kompanije su tada rekli da postoje dve varijante - prva da u projekat uđu zajedno sa Vladom Srbije, a druga da samostalno pristupe kupovini sto odsto akcija Železare.

Ministar privrede u tehničkoj vladi Srbije Igor Mirović rekao je danas da za smederevsku Železaru ima mnogo zainteresovanih kompanija, ali da je o detaljima razgovora i bilo kakvim rezultatima o eventualnom strateškom partnerstvu rano govoriti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja