Luković: Da se pitam, potpisao bih za Zvezdu

Iskusni defanzivac na Marakani sa Džajićem

Luković: Da se pitam, potpisao bih za Zvezdu

Fudbal -
Hoću da igram za Zvezdu, ali moram da se dogovorim sa Zenitom o novcu. Šanse su i dalje 50/50, kaže Luković

BEOGRAD - „Gasprom“ mora da preseče.

Aleksandar Luković i Dragan Džajić su se dogovorili, ali će konačnu odluku doneti Zenit.

Posle kratkog sastanka na Marakani iskusni defanzivac i predsednik Crvene zvezde zaključili su da bi voleli da sarađuju na proleće, a tim crveno-belih s levonogim štoperom bio bi kadar da osvoji titulu u Srbiji posle šest godina.

- Da se ja pitam, već bih potpisao! Pričali smo predsednik Džajić i ja, između nas nema nepoznanica. Ali nije sve gotovo, iako se stvorila atmosfera da jeste. Čekamo „Gasprom“ i Zenit, na njima je odluka. Ne bih da prejudiciram. I dalje su šanse 50/50 - rekao je za Kurir Aleksandar Luković (31) i dodao:

- Ostalo mi je još šest meseci ugovora. Da se ne lažemo, imam velika primanja u Zenitu i ne bih tek tako da ih se odreknem. Verujem da ću se dogovoriti s Rusima. Posle toga lako ću pronaći zajednički jezik sa Crvenom zvezdom.

Popularni Lune otkriva da se prijateljski rastao s trenerom Zenita Lučanom Spaletijem.- Otvoreno smo razgovarali o mom statusu. Spaleti je već doveo dva igrača na mojoj poziciji i rekao mi je da ću manje igrati ako ostanem. Četiri lepe godine sam proveo u Sankt Peterburgu i želim da klub napustim prijateljski. Zenit mi je mnogo dao, kako materijalno tako i sportski. Opet, s druge strane, Zvezda me je stvorila i omogućila mi da se formiram kao fudbaler.

Luković bi voleo da još jednom obuče crveno-beli dres:

- Hoću da igram još tri godine! U Zvezdi su Ninković i Milijaš, moja ekipa iz reprezentacije. Vršnjaci! (smeh) Ekipa deluje dobro. Možemo da jurimo titulu, a na leto i Ligu šampiona.

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da će klub narednih dana početi pregovore sa Zenitom o transferu Aleksandra Lukovića.

"Želimo da Luković dođe, a i on to želi. On ima problema u Zenitu, ali treba mnogo da se uradi da bi došlo do realizacije. Ovih dana ćemo ostvariti prvi kontakt sa Zenitom, a u narednih 10-15 dana sve će biti jasnije", rekao Džajić uoči sednice Upravnog odbora kluba. Sportski direktor crveno-belih Zoran Stojadinović kazao je da su Rusi "mnogo teški" kada su u pitanju pregovori o transferu igrača. "Iz iskustva znam da su Rusi mnogo teški za pregovore. Ne znam detalje, ali sam čuo da on traži sav novac koji mu duguju, a iz svog iskustva znam, kod njih je, ako tražiš novac, onda sedi tu do kraja ugovora", kazao je Stojadinović.

Konačna odluka

ČEKAM KRAJ DECEMBRA

Aleksandar Luković sebe na proleće vidi isključivo u dresu Crvene zvezde.

- Hoću u Zvezdu! Rusi to znaju. Imao sam ranijih godina ponude od Volfsburga, PAOK, Trabzona...

Moj ugovor sa Zenitom je bio problem. Sve će se znati pred kraj godine. Još 10 do 15 dana. Ja sam optimista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track