RUSI STIGLI: Baćuške spasavaju Kuršumliju od poplava!
Foto: Milen Đorđević

Pomoć Rusko-srpskog humanitarnog centra za vanredne situacije

RUSI STIGLI: Baćuške spasavaju Kuršumliju od poplava!

Srbija -
Iz Rusko-srpsakog centra u Kuršumliju je poslato osam pumpi i komplet specijalnih creva za vodu takozvanih samopunećih brana u ukupnoj dužini od 100 metara

NIŠ - Iz Rusko-srpskog humanitarnog centra za vanredne situacije u Nišu danas je upućena oprema neophodna za pomoć Kuršumliji u odbrani od poplava nakon izilivanja reke Toplice.

Zbog prekida na elektro-mreži u okolini Užica centar je uputio genratore neophodne za normalizovanje snabdevanja građana električnom energijom.

Iz Rusko-srpsakog centra u Kuršumliju je poslato osam pumpi i komplet specijalnih creva za vodu."To su zapravo samopuneće brane. Jedan komplet creva je dug 25 metara, kada se sva četiri kompleta koja smo poslali napune vodom obrazovaće branu dugu 100 metara dok su pumpe namenjena za izvlačenje vode iz poplavljenih delova grada", rekao je za Viktor Safjanov, kodirektor Rusko-srpskog humanitarnog centra za vanredne situacije u Nišu.

Safjanov je rekao i da je Centar u toku dana reagovao odmah po saznanju da je teška situacija i na području Užica.

"Zbog mokrog snega obrušio se veliki broj stabala, koji su pokidali elektro-vodove i ostavili veliki broj stanovnika bez struje.

Mi smo uputili generatore od 120 kilovata i evo pre ovog razgovora dobili smo informaciju da je snabdevanje strujom uz okolini Užica normalizovano", rekao je Safjanov.

Situacija u Nišu je za sada pod kontrolom, iako je Nišava nadošla gotovo do maksimuma."Mi smo na vezi sa gradskim institucijama i sektorom za vanredne situacije u Nišu. Nema najava da bi moglo da dođe do nekih dramatičnih situacija", rekao je Safjanov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja