RUSIJA: Pijani tinejdžer pokosio vernike, ubio dvoje
Foto: Youtube

Ukradenim autom

RUSIJA: Pijani tinejdžer pokosio vernike, ubio dvoje

Planeta -
Svedoci su rekli da je automobil bio potpuno izvan kontrole i da se zabio direktno u grupu ljudi, navodi izvor iz policije

MOSKVA - Jedan pijani ruski tinejžer zabio se ukradenim automobilom u uskršnju procesiju u Sibiru, pri čemu je život izgubilo dvoje policajaca, saopštila je lokalna policija.

Devetnaestogodišnjak se prvo napio i potukao sa grupom mladića, a zatim je ukrao auto i slupao nekoliko drugih vozila u gradu Novosibirsku, prenela je agencija AFP. On se zatim kolima popeo na trotoar i pogazio dvoje policajaca koji su obezbeđivali procesiju pravoslavnih vernika, koja se tradicionalno održava svakog Uskrsa.

"Svedoci su rekli da je automobil bio potpuno izvan kontrole i da se zabio direktno u grupu ljudi. Čovek za volanom je bio izuzetno pijan", saopštila je policija Novosibirska. Policajka je preminula na licu mesta, dok je policajac od povreda preminuo u bolnici.

Vozač je uhapšen, a ukoliko ga sud proglasi krivim za vožnu pod uticajem alkohola i izazivanje smrti, preti mu zatvorska kazna u trajanju od maksimalno devet godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track