Rusija tuži SAD zbog sankcija!
Foto: Reuters

Rusija tuži SAD zbog sankcija!

Planeta -
Rusija je već počela žalbeni proces protiv EU zbog energetskih korekcija koje vode ka diskriminacionim ograničenjima za ruska preduzeća

MOSKVA - Rusija razmatra mogućnost podnošenja tužbe Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) protiv SAD zbog sankcija uvedenih ruskim bankama, rekao je danas u parlamentu ruski ministar za ekonomski razvoj Aleksej Uljukajev.

"STO nam daje dodatne mogućnosti, posebno smo sada na samitu STO u Ženevi razgovarali o mogućnosti podnošenja tužbi protiv SAD zbog sankcija koje su oni uveli ruskim bankama. Iz naše perspektive, to spada u ograničenja STO i mi se nadamo da ćemo iskoristiti mehanizme STO da bi u toj oblasti ispravili naše partnere", rekao je Uljukajev.

Pored toga, prema njegovim rečima, Rusija je već počela žalbeni proces u okviru STO protiv Evropske unije zbog energetskih korekcija koje u suštini vode ka diskriminacionim ograničenjima za ruska preduzeća.

Kako je ranije objavljeno, Ministarstvo finansija SAD je 20. marta uvelo sankcije protiv nekih ruskih fizičkih lica i organizacija. Na crnoj listi su četiri banke - "Rosija", Sobinbanka (koja je 100 odsto u vlasništvu "Rosije"), SMP banka i Investkapitalbank.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track