Rusima prete kaznom zbog divljanja navijača
Foto: REUTERS

EURO 2012

Rusima prete kaznom zbog divljanja navijača

Fudbal -
Zbog nereda u Vroclavu UEFA je kaznila Fudbalsku federaciju Rusije sa 120.000 evra, a ruski navijači bili su učesnici i velikih nereda u Varšavi, gde su se sukobili sa domaćim pristalicama uoči utakmice Poljske i Rusije

VARŠAVA - Reprezentaciji Rusije biće oduzeto šest bodova u kvalifikacijama za naredno evropsko prvenstvo ukoliko njeni navijači nastave sa izazivanjem incidenata na ovogodišnjem šampionatu u Poljskoj i Ukrajini, saopštila je danas Evropske fudbalska unija (UEFA).

Ovo oštro upozorenje usledilo je nakon što su ruski navijači prošlog petka za vreme utakmice protiv Češke u Vroclavu bacali petarde i vređali na rasnoj osnovi češkog reprezentativca Gebre Selasija.

Pored toga, pravili su dosta problema, pa su se u nekoliko navrata tokom utakmice potukli sa redarima zbog čega je nekoliko Rusa uhapšeno.Zbog navijačkih nereda u Vroclavu UEFA je kaznila Fudbalsku federaciju Rusije sa 120.000 evra.

Ruski navijači bili su učesnici i velikih nereda u utorak u Varšavi, gde su se sukobili sa domaćim pristalicama uoči utakmice drugog kola A grupe između Poljske i Rusije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track