Ruski top protiv protesta: Badminton bombe na opoziciju

Senzacija

Ruski top protiv protesta: Badminton bombe na opoziciju

Planeta -
Novo oružje zaustavlja nasilnog demonstranta u mestu, ali neće mu naneti povrede

MOSKVA - Ruska opozicija sve je agresivnija, pa se nametnula potreba da se demonstranti zaustave na efikasan način, ali koji im pritom neće naneti teže povrede. Sproveden je tender i ruska policija dobila je moćno oružje. Verovali, ili ne, to je badminton top!

Iskustvo je pokazalo da vodeni topovi, bombe sa suzavcem i električnim uređajima mogu da budu veoma opasne, čak i da ubiju. Takođe, polivanje hladnom vodom može da, u uslovima ruske zime dovede do hipotermije i smrti... Pobednički kompanija proizvela je pištolj koji koristi 300-atmosfera i pod pritiskom vazduha baca plastične badminton loptice, koje su u stanju da zaustave bintovnika na licu mesta. "Metak" ima 22-milimetarskih prečnik i težak je 4,8 grama. Projektil može da se i oboji kako bi prestupnik bio identifikovan.

Uređaj se može koristiti i kao snajper koji bi pogađao "metu" na udaljenosti od 50 metara. Računar izračunava udaljenost od cilja. Ako se osoba približava - kompjuter umanjuje moć pištolja kako demonstrant ne bi bio povređen. Sistem pravi video zapis cele akcije i upotrebe "topa". Pneumatski mitraljez se montira na standardno "tigar" oklopno vozilo.

Može li badminton mitraljez biti smrtonosan? Ne, kažu tvorci. Oni priznaju da su, u toku razvoja vršili eksperiment na svinjama, od kojih je jedna umrla od višestrukih udara. Ali sada uveravaju da je top bezbedan za upotrebu, čak bezbedniji od suzavca i šok oružje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track