RUSKO PROLEĆE: Putinovi Noćni vukovi krenuli na Krim

Reagovali na krizu u Ukrajini

RUSKO PROLEĆE: Putinovi Noćni vukovi krenuli na Krim

Planeta -
Akcija koju smo nazvali"Rusko proleće" počeće u 8 sati i kolona će voziti kroz ceo istočni deo Ukrajine", rekao je vođa Noćnih vukova, objasnivši da će se on uputiti na Krim u Sevastopolj, gde se nalazi ruska pomorska baza na Crnom moru

Moskva - Grupa ruskih bajkera "Noćni vukovi", sa kojima redovno vozi i ruski predsednik Putin, krenula je u Ukrajinu kako bi podržala pro-ruske demonstrante.

Putin sa ovim bajkerima vozi svoj Harli Dejvidson i naziva ih svojom braćom. Kaže da je veoma blizak sa njihovim dugokosim liderom, Aleksandrom Zaldostanovim, koji je poznat po nadimku "Hirurg".Ta patriotska grupa protivi se evro-integracijama Ukrajine i pokretu protesta koji je preuzeo vlast u Kijevu.

"Sutra ljudi organizuju akciju koju su nazvali Rusko proleće", rekao je Zaldostanov. On je precizirao da će događaj da započne u gradu Popasnaja, na istoku Ukrajine.

Noćnih vukova ima i u Srbiji: Putin u Beogradu
Noćnih vukova ima i u Srbiji: Putin u Beogradu

"Kolona će krenuti u 8 sati (po lokalnom vremenu), i voziće se kroz ceo istočni deo Ukrajine", rekao je, objasnivši da će se on uputiti na Krim u Sevastopolj, gde se nalazi ruska pomorska baza na Crnom moru.

On je takođe naveo da će bajkeri isporučiti humanitarnu pomoć Sevastopolju.

Prošle godine Putin je odlikovao Zaldostova nakon što je ta grupa pomogla da se obnovi spomenik sovjetskom heroizmu u ratovima u Volgogradu.

Klub ima svoj ogranak u Kijevu, a cilj toga je da se širi "ruski uticaj širom sveta". Članovi kluba su nedavno posetili i Srbiju i tada je predsednik Tomislav Nikolić dobio prsluk Vukova sa grbovima Srbije i Rusije od Zaldastanova.

http://www.youtube.com/watch?v=Xm0f4iSnNtQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track