Ružićeva žena u vreme pljačke bila direktor u Galenici!
Foto: Zorana Jevtic

Supruga potpredsednika SPS na mestu korupcije

Ružićeva žena u vreme pljačke bila direktor u Galenici!

Politika -
Ana Ružić četiri godine bila u Galenici, da bi prešla u firmu Laleta Sekulića u vreme kad su ta dva preduzeća sklapala sumnjive ugovore

BEOGRAD - Bila u centru zbivanja kad su se sklapali sumnjivi poslovi.Supruga Branka Ružića Ana bila je „Galenici“, a kasnije i u „Habitfarmu“, i to u periodu kad su ove dve firme sklapale sumnjive ugovore, zbog kojih je prošlog vikenda uhapšeno osam ljudi!Ana Ružić, kako saznaje Kurir, izvesno vreme provela je u „Galenici“, najvećoj domaćoj farmaceutskoj kući, koja je oštećena za 11 miliona evra, a čiji je bivši generalni direktor Nenad Ognjenović uhapšen u detaljnom „češljanju“ preduzeća koje godinama unazad bije glas da ga „drže socijalisti“.Konkursom do posla- Ana Ružić radila je u „Galenici“, a potom je dobila posao u „Habitfarmu“ Laleta Sekulića, gde je radila do pre četiri-pet godina. To znači da je bila zaposlena u vreme sklapanja spornih ugovora između „Galenike“ i „Habitfarma“. Sad je pitanje da li je ona znala za te ugovore, za zloupotrebe i, u krajnjoj liniji, da li je imala neku ulogu u svemu tome. Logično, nameće se pitanje da li je i Ružić imao informacije o dešavanjima u „Galenici“ - kaže izvor Kurira iz SPS. S druge strane, Branko Ružić poručio je da je njegova supruga dobila posao u „Galenici“ preko konkursa među 20 kandidata.- Radila je na mestu rukovodioca službe protokola od 2003. do 2007. godine. Posao je dobila preko konkursa, među 20 kandidata. Posle porodiljskog bolovanja 2007. godine, zbog blizine posla i njegove prirode, s obzirom na to da je bio manje zahtevan, ali i poziva tadašnje direktorke marketinga, koja je cenila njen učinak i kvalitet, Ana je prešla u „Habitfarm“ kao saradnik u službi marketinga. Tamo je radila do početka 2009. godine - kaže Ružić i dodaje:- Naravno da nema šta da bude problematično jer bi to onda trebalo da znači da je problematično i za sve ostale službenike nižeg ranga. Ne vidim nikakvu vezu između tih stvari.Sporne sirovinePodsetimo, zbog spornih poslova između ova dva preduzeća, „Galenika“ je pretrpela štetu od nekoliko miliona evra, a predmet istrage Radne grupe bio je uvoz sirovine za lekove. „Galenika“ je uvozila sirovinu preko firmi u sastavu „Habit grupe“, koje su za to uzimale proviziju od oko pet odsto.Kurir je pre nekoliko dana objavio detaljnu šemu poslovanja „Galenike“ i firme „Farma trejd“ u vlasništvu Radoslava Laleta Sekulića - sklopili su dva ugovora ukupne vrednosti 10 miliona evra. „Galenika“, kao i „Velefarm“ uzeli su dva kredita od po pet miliona evra i uplatili ih „Farma trejdu“, da bi se nakon samo tri isporuke (vrednosti 450.000 evra) „Velefarm“ povukao iz posla. Firma „Farma trejd“ nabavila je potom robu za dva miliona evra, „Galenici“ je isplatila robu u vrednosti od 4,5 miliona evra i time je država oštećena za dva miliona evra.

Veliki stručnjak sa srednjom školomNa pitanje šta je njegova supruga po obrazovanju, Ružić kaže:- U to vreme imala je srednju stručnu spremu - komercijalni tehničar. Da bi zasnovala porodicu, prekinula je studije na trećoj godini Fakulteta političkih nauka. Kasnije je stekla diplomu s visokom stručnom spremom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track