VELIKI BORAC: Bolesna Jelena Takić posetila Ostrog!
Foto: Sša Urošev

Nezaboravni vikend

VELIKI BORAC: Bolesna Jelena Takić posetila Ostrog!

Srbija -
Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu da ozdravi. Meni je lakše da stihovima izrazim osećanja. Prvu pesmu sam napisala na Odeljenju hematologije i onkologije u Novom Sadu. Nekome je lakše da plače, a meni kad pišem, kaze Jelena
1 / 2 Foto: Saša Urošev

KIKINDA - Veliki borac!

Jelena Takić (16) uz podršku najmilijih, poslednjih godina vodi neizvesnu bitku protiv teške bolesti. Lekari su kod devojčice, koja je silom prilika odrasla pre vremena, dijagnostikovali maligni tumor kičmenog stuba i karličnih kostiju.

Iza učenice hrabre učenice OŠ “Đura Jakšić” je nezaboravan vikend koji je provela na Ostrogu.

Iza Jelene su dve operacije i brojne hemoterapije koje nisu dale očekivane rezultate. Mlada Kikinđanka u utorak je proslavila 16. rođendan. Rođendanska želja nije se promenila u odnosu na prošlogodišnju:

" Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu­ da ozdravi. Meni je lakše da stihovima izrazim osećanja. Prvu pesmu sam napisala na Odeljenju hematologije i onkologije u Novom Sadu. Nekome je lakše da plače, a meni kad pišem. To je moj svet gde sam potpuno svoja i jedina. Neke pesme posvetila sam drugovima koji su u međuvremenu umrli­ kaže za Kurir Jelena, čija je knjiga „Mala deca,veliki životi“ puna potresnih stihova o bolesti, životu, ponosu, snovima i majci.

Dok sluša Jelenu, njenoj nezaposlenoj majci Ljubici srce se steže. Hoće ih grudi da iskoči. Priča nam da Jelenu narednog meseca očekuju novi pregledi. U međuvremenu, koristi skupi alternativni lek sa Kube:

" Zbog leka ona mora da se pridržava rigorozne ishrane. Sme da konzumira integralni hleb, ribu, kozje i konjsko meso i divljač. Jelena je više od dve godine provela u bolnici. Gledala je decu koja su umirala. Ona je sazrela pre vremena. Kada pročitam njene pesme shvatim kroz šta prolazi, o čemu razmišlja… Kada nema bolove, njeno lepo lice ozari osmeh koji mi ulije snagu da nastavimo da se borimo ­priznaje Ljubica.

Ukoliko želite da ovoj devočici pomognete, to možete učiniti uplatom na žiro račun njene majkeLjubice Takić u Eurobank EFG 250­2040020601500­08.

S.U.

BolestSreća i radost se menjaju kao godišnja doba.Kada si bolestan,Samo se bolest ne menja.Tužno je ležati i čekatiPosmatratiKako polako odmiče vreme.Zašto bolest ne odletiKao oblak,Kao ptica?Zašto davi danima, nedeljama, godinama?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja